Linköping kan stärka upp sitt kontor.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Linköping bekräftar intresse för Tony Mårtensson: “Alltid ett aktuellt namn”

ANNONS

Linköping tittar efter att stärka upp sportsidan.
Då har klubben intresse för tidigare LHC-ikonen Tony Mårtensson – som gör succé som sportchef i Almtuna. 
– Intressant namn, säger klubbdirektören Carl-Johan Stålhammar till Corren.

Tony Mårtensson har blivit ett attraktivt namn på hockeymarknaden efter att ha gjort succé som sportchef i Almtuna IS. När klubbar letar efter en ny sportchef så dyker ofta Mårtenssons namn upp. Bland annat Djurgården uppges ha tittat på 43-åringen som en möjlig sportchef. 

Mårtensson gör sin andra säsong som ensam sportchef i Almtuna men har bara kontrakt med Uppsalaklubben ett år till. Han berättade då om sina ambitioner i en intervju med hockeysverige.se inför den allsvenska säsongen. 

– Jag har det inte som ett uttalat mål, men det är klart att jag drömmer om att få vara med och bestämma i ett lite större lag där man har andra förutsättningar och ambitioner. Vår ambition nu är att gå till slutspel, men någon gång skulle det vara kul och spännande att ha ambitionen att gå upp eller att vinna ett SM-guld, absolut, sade Mårtensson .

Linköping är intresserade av Tony Mårtensson

Ett lag som tittar efter att stärka upp på sportsidan är Linköping HC i SHL där Tony Mårtensson är en klubbikon. LHC bekräftar då att de är intresserade av den förre Linköpingsstjärnan. 

– Med tanke på vad han med små resurser har gjort i Almtuna är Tony Mårtensson alltid ett aktuellt namn, säger LHC:s klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar till Corren

Linköping letar efter någon som kan kliva in som assisterande sportchef till Peter Jakobsson – men än är de inte nära något namn. 

– Nej. Det är ingenting som kommer att bli klart i närtid. Självklart har vi en dialog, men jag har givit Peter (Jakobsson) mandat att komma med intressanta namn och vad han önskar. Sen blir det vidare samtal utifrån det, säger Stålhammar och fortsätter: 
– Peter behöver avlastning. Så är det. Vi letar brett och har flera krokar ute. Vi vill inte plocka in någon bara för att, men när rätt person blir ledig så kommer vi att hugga. Så mycket kan jag säga.

Linköping har fått en bra start i SHL med tio vinster på de 17 första matcherna och östgötarna ligger trea i en mycket jämn tabell inför landslagsuppehållet.


TV: Mästarcoachen efter segern: "Man är rörd för dem"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games