Viktor Klingsell blev målskytt för Paananens landslag.
Bildbyrån
World Under-17 Hockey Challenge

U17-landslaget föll efter förlängning mot Kanada

ANNONS

Sverige åkte på sin andra förlust på tre matcher i World Under 17 Hockey Challenge. I natt föll de mot ett av de kanadensiska lagen efter en rysarmatch.

Sverige föll i premiären mot USA, men vann sedan i match två mot Finland. Igår gick man mot en ny seger, mot ett av de två kanadensiska lagen, men det blev till slut en mycket snöplig förlust i inofficiella U17-VM.

Sverige ledde med 3-2 när bara ett par minuter återstod av den tredje perioden. Då lyckades Cole Temple överlista Isak Sörqvist i den svenska kassen, och matchen gick till förlängning. Väl där avgjorde Cameron Reid, och sköt segern till Kanada Vit. Det var lagets första seger i turneringen.

Sverige vände underläge

Kanada tog ledningen med 1-0, men Sverige ledde sedan med såväl 2-1 som 3-2 efter att Frölundas Ivar Stenberg, Brynäs Aron Dahlqvist och Skellefteås Viktor Klingsell gjort mål.

Sverige har Kanada Röd och Tjeckien kvar att möta, natten till tisdag samt på tisdag kväll svensk tid. U17-landslaget ligger just nu fyra men har både Kanada Röd och Tjeckien inom räckhåll. Sverige jagar en topp två-plats som ger en direktpassage till semifinal - och skulle man vinna de två återstående matcherna efter ordinarie tid kommer man nå dit.  Lag tre till sex spelar kvartsfinaler.


TV: “Helt galen pass av Viggo”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL