NHL

Magnus Chrona NHL-debuterade - i 10-2-förlust

ANNONS

San Jose Sharks fortsätter vara historiskt dåliga. I natt släppte NHL:s slagpåse in tio mål för andra matchen i rad. Svenske Magnus Chrona fick NHL-debutera i överkörningen. 
– Vi är en skör grupp, säger coachen David Quinn efter 10-2-förlusten.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

I förrgår föll San Jose med 10-1 mot Vancouver Canucks. De hamnade då på den allt annat än smickrande målskillnaden 10-45 efter tio matcher. Tio matcher som också hade gett tio förluster. I natt blev San Jose historiskt dåliga.

För andra matchen i rad släppte Sharks nämligen in tio (!) mål, när Pittsburgh vann med 10-2. De har dessutom åkt på sina storförluster på hemmaplan. Sharks blev det blott fjärde laget i NHL-historien, och det första laget på 57 år, att släppa in tio mål i två raka matcher.

Pittsburgh ledde “bara” med 2-0 efter den första perioden. Efter den andra var ställningen 7-1.

– Jag gillade vår första period. Och sen blir vi helt plötsligt ett annat lag. Det var vad som hände idag. Vi släppte in det där tredje målet, och vi är en skör grupp, konstaterade coachen David Quinn.

Magnus Chrona NHL-debuterade

Svenske Magnus Chrona kallades igår upp till San Jose efter fyra matcher i AHL. Den relativt okände svensken valde efter att ha spelat juniorhockey i AIK, Nacka och Skellefteå att lämna Sverige för fyra år sedan för spel i den amerikanska collegeligan. Efter fyra år med University of Denver skrev den 23-årige svensken på ett NHL-kontrakt med San Jose Sharks i våras. I natt fick han göra NHL-debut. Chrona byttes in vid underläge 1-6 efter halva matchen. Han räddade 13 av 17 skott i debuten och hade 76,5 i räddningsprocent - vilket i alla fall var bättre än MacKenzie Blackwoods 66,6 i natt.

San Jose är i alla fall inte det sämsta laget i NHL-historien. De har en poäng på elva matcher, vilket “bara” är näst sämst. New York Rangers inledde med noll poäng på 14 matcher - för 80 år sedan.

– Vi måste titta oss i spegeln. Det är sanningen, konstaterade centern Mikael Granlund.

Det här var förresten Erik Karlssons första match tillbaka i San Jose sedan sommarens stora trejd till Pittsburgh. Han fick med sig två assistpoäng, och hyllades också på jumbotronen.

San Jose - Pittsburgh 2-10

San Jose: Anthony Duclair, Jacob MacDonald

Pittsburgh: Reilly Smith x2, Jevgenij Malkin x2, Jake Guentzel x2, Kris Letang, Matt Nieto, Bryan Rust, Vinnie Hinostroza

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games