Nyhet

Oskarshamn buades ut efter genomklappningen

Oskarshamn ledde med 3-0 och 4-2 - men Linköping vann med 6-4 och tog säsongens första trepoängare på bortaplan.
– Vi håller inte ihop planen, säger Oskarshamnscoachen Martin Filander i TV4.

När halva den första perioden var spelad ledde Oskarshamn med 3-0 och såg ut att kunna gå mot en bekväm seger i matchen mot Linköping. LHC gjorde sedan spänning av det genom att göra två reduceringsmål, men Oskarshamn återtog en tvåmålsledning genom att göra 4-2. Det var ställningen inför slutperioden.

Då gjorde Linköping 3-4, 4-4, 5-4 och 6-4 - och tog hem säsongens första trepoängare på bortaplan. I samband med Broc Littles 6-4-mål i tom kasse, och i samband med slutsignalen, hördes kraftiga burop från publiken i Be-Ge Hockey Center.

Martin Filander: "Vi tappar huvudet"

Oskarshamnstränaren Martin Filander var, av förklaringarna skäl, allt annat än nöjd med kvällen.

– Vi tappar huvudet i X-antal situationer. Det börjar redan i andra perioden. Vi håller inte ihop planen och får inte alls till det. Vi forcerar fram både spel och beslut defensivt som kostar mycket. Vi börjar stressa och börjar spreta, sade han i TV4.
– Det är starkt av Linköping.

Patrick Russell fick först ett mål bortdömt men var sedan den som också gjorde det matchavgörande 5-4-målet.

– Jäkligt skönt. Jag tycker vi spelar en bra match, säger han.

Förutom Russell och Little gjorde William Worge Kreü, Ty Rattie, John Nyberg och Jonathan Myrenberg mål för LHC.

Oskarshamns mål gjordes av Olli Palola, Hynek Zohorna, Hugo Jonasson och Ahti Oksanen. Jonassons mål var hans första i SHL.

– Det var ett jävla piss-skott som gick in. Mitt i mål och längs med isen. Men det är skönt att de kan gå in också, sade han.

TV: Östergötland vidare till semifinal