William Nylander.
Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports
NHL

William Nylander på rekordjakt i Toronto Maple Leafs

ANNONS

William Nylander har gjort poäng i åtta raka matcher – om han gör poäng även i natt slår han rekord för längsta poängsvit att starta en säsong i Torontos historia. 
Då hyllas stjärnsvensken av sina lagkamrater. 
– Jag tycker att han har varit lite underskattad – han är en av de absolut bästa spelarna i NHL, säger John Klingberg enligt TSN

Ända sedan nedsläpp i NHL har William Nylander gjort stor succé och fått sin bästa start någonsin på en NHL-säsong. 

Nylander har gjort poäng i alla åtta matcher så här långt och har då tangerat klubbrekordet för flest matcher i rad med poäng i starten av en säsong. Om han gör poäng även i nattens match mot Los Angeles Kings så sätter stjärnsvensken ett nytt rekord för längsta poängsvit i starten av en säsong i Toronto Maple Leafs historia. 

– Om det händer så händer det. Just nu fokuserar jag bara på att ha en så bra match som jag kan, säger Nylander till TSN om rekordet. 

Nylander har totalt gjort sex mål och tolv poäng på de första åtta matcherna vilket är bäst i Toronto och han ligger nia i NHL:s poängliga så här långt. 

– Jag tycker bara att jag fortsätter göra min grej på samma sätt som jag gjort de senaste åren. Det är kul att höra att folk tycker att jag nått en ny nivå men det gäller att hålla i det nu också.

Nylander hyllas av lagkompisarna: “En av de bästa i NHL”

William Nylander hyllas då också av sina lagkompisar i Maple Leafs. 

– Han är en av de absolut bästa spelarna i NHL just nu. Han har varit vår bästa spelare, säger landsmannen John Klingberg och fortsätter: 
– Han skapar någonting varje gång han är ute på isen. Jag tycker att han har varit lite underskattad här men nu kan alla se vad kan är kapabel till. 

Även kedjekamraten John Tavares är full av beröm för Nylander. 

– Han har verkligen utvecklat sitt spel och blivit en mer komplett spelare. Det märks bara av att han spelare fler minuter i boxplay och defensiva situationer. Där har han förbättrats mycket och det är en naturlig evolution för en elitspelare, han är väldigt driven, säger Tavares.


TV: Nylanders kyliga framspelning blev matchavgörande

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL