Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Hardy Häman Aktell stod för sin första poäng i NHL

I sin andra NHL-match stod Hardy Häman Aktell för sin första NHL-poäng. Den 25-årige backen noterades för en assist när Washington besegrade San Jose.
– Det är en fantastisk känsla att få göra första poängen, säger Häman Aktell till Caps Radio 24/7.

Efter vårens SM-guld med Växjö valde Hardy Häman Aktell att ta chansen att lämna mästaren för spel i NHL med Washington Capitals. Den 25-årige backen imponerade på träningslägret, men gallrades i sista stund bort från klubbens premiärlag.

Det dröjde dock inte länge innan en skada öppnade dörren för Häman Aktell, som sedan en och en halv vecka sedan varit uppkallad till Capitals. I natt gjorde den tidigare Växjöbacken sin andra match i NHL-karriären – och lyckades då göra sin första NHL-poäng.

“En fantastisk känsla”

Detta då Hardy Häman Aktell fanns med i förarbetet till Dylan Stromes 1–1-mål i nattens 3–1-seger över San Jose Sharks. Den svenske backen skickade in en puck mot kassen där målvaktsreturen hittade fram till Nick Jensen, som i sin tur passade pucken till Strome som med ett distinkt handledsskott kvitterade matchen.

– Det är en fantastisk känsla att få göra första poängen. Det var en viktig seger för oss, efter en lite jobbigare period på slutet. Jag är väldigt glad att ha gjort min första poäng, säger Häman Aktell till Caps Radio 24/7.

Häman Aktell loggade tolv minuter och 43 sekunders istid i matchen och förutom assisten noterades han även för två tacklingar och tre skott på mål.

Washington Capitals – San Jose Sharks 3–1 (0–1, 0–0, 3–1)
Washington: Dylan Strome (6), Tom Wilson (2), Jevgenij Kuznetsov (1).
San Jose: Luke Kunin (1).

***

Rasmus Dahlin förlängde sin poängsvit till åtta raka matcher när han under söndagskvällen sköt ett av Buffalo Sabres mål i 4–0-segern mot Colorado Avalanche. Poängsviten är den längsta i Dahlins NHL-karriär och han delar nu ledningen för längsta poängsvit i NHL denna säsong tillsmmans med Dylan Larkin, Artemij Panarin och landsmannen William Nylander.

Rasmus Dahlins mål kom i slutet av den tredje perioden, då han fastställde slutresultatet till 4–0 i tom kasse. Den svenske backstjärnan har nu producerat nio poäng (2+7) på nio matcher denna säsong.

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)
Buffalo: J.J. Peterka (4), Casey Mittelstadt (2), Tyson Jost (1), Rasmus Dahlin (2).