Leo Carlssons nya succématch - blev tredje yngst någonsin

Leo Carlsson fortsätter imponera för Anaheim. I natt låg han bakom det mesta när de stod för en imponerande vändning och 4-3-besegrade Boston Bruins.

Leo Carlsson blev målskytt i NHL-debuten, lämnade sin andra match poänglös - och ställdes sedan åt sidan i två matcher för att kunna återhämta sig ordentligt. I natt var sommarens drafttvåa tillbaka i spel igen - och då stod han återigen för en stormatch,

Vid underläge 1-3 mot obesegrade Boston, med knappt två minuter kvar av den tredje perioden, var det han som från nära håll satte 2-3-reduceringen bakom en annars storspelande Linus Ullmark i Bruins-kassen. Det var alltså Carlssons andra NHL-mål på bara tre matcher. 1:40 senare, med 15 sekunder kvar av matchen, kom sedan också kvitteringen då Troy Terry också överlistade Ullmark.

Matchen gick till förlängning, och där spelade Carlsson en viktig roll på nytt. Det var nämligen han som spelade fram Mason McTavish till avgörandet. Anaheim fullbordade vändningen - och Carlsson stod för 1+1. Han blev då den tredje yngste spelaren i Anaheims historia att notera fler än en poäng i samma match. De som varit yngre är Oleg Tverdovsky, som gjorde tre assist i en match 1995, och nyss nämnde McTavish. McTavish gjorde 1+1 i en match i oktober 2021.

På tre matcher i NHL har Leo Carlsson nu gjort tre poäng (2+1). I natt fick han också ordentligt med speltid, och loggade strax över 22 och en halv minut på isen i segermatchen.

Boston - Anaheim 3-4 efter förlängning

Boston: Charlie Coyle, Matt Grzelcyk, David Pastrnak

Anaheim: Radko Gudas, Leo Carlsson, Troy Terry, Mason McTavish

Se matchens höjdpunkter  videospelaren ovan.

*****

En annan svensk som imponerade offensivt i natt var Emil Bemström. Han sköt två mål när Columbus föll med 4-3 mot Montréal Canadiens. Bemström gjorde både 2-0 och 3-1 innan Blue Jackets tappade till förlust.

Den tidigare SHL-skyttekungen har inlett säsongen med tre mål på sex matcher.

Montréal - Columbus 4-3 efter förlängning

Columbus: Emil Bemström x2, Jack Roslovic

Montréal: Nick Suzuki, Mike Matheson, Sean Monahan, Cole Caufield