Jesper Wallstedt.
Foto: Bildbyrån
AHL

Jesper Wallstedt höll säsongens första nolla

ANNONS

Jesper Wallstedt har fått en bra start på AHL-säsongen. I natt höll han säsongens första nolla när Iowa besegrade Chicago med 1–0.
– I tredje perioden hade jag det i bakhuvudet och hoppades, säger Wallstedt.

Under sin debutsäsong i Nordamerika ifjol höll Jesper Wallstedt en nolla för Iowa Wild. Tre matcher in på sin andra säsong i AHL har den svenske stortalangen redan matchat fjolårets notering.

Detta efter att han under natten till torsdag, svensk tid, räddat samtliga 31 skott som han fick mot sig i Iowa Wilds 1–0-seger mot Chicago Wolves.

– Det kändes bra tidigt. Det kändes som att hela laget gjorde en bra insats genom att täcka skott och offra sig, vilket är ett bra tecken för en målvakt. I tredje perioden hade jag det i bakhuvudet och hoppades, men jag försökte att inte fokusera på det utan lägga energin på nästa puck, säger Wallstedt i ett videoklipp på klubbens sociala medier.

Kunde ha blivit målskytt – igen

Jesper Wallstedt fick även chansen att själv bli målskytt i matchen, när Wolves tog ut målvakten i slutskedet av matchen. 20-åringens försök stoppades emellertid av en motståndarspelare. Burväktaren blev målskytt mot just Chicago Wolves i en match förra säsongen.

– När pucken kommer rakt mot dig och du ser att alla bara kommer emot dig så försöker man bara få pucken över alla andra. Det kändes som en bra möjlighet, men de hade en kille som spelade “quarterback” längst bak och lyckades ta pucken. Jag tror att den hade gått utanför ändå, säger Wallstedt.

Den 20-årige målvakten står nu noterad för en räddningsprocent på 94,3 procent efter tre spelade matcher i AHL denna säsong.

***

Wallstedts JVM-kompis Isak Rosén har fått en flygande start på AHL-säsongen med Rochester Americans. I natt stod 20-åringen för ett mål och en assist för Rochester när laget besegrade Charlotte med 4–3, där svensken blev stor matchvinnare för Rochester med sitt 4–3-mål med drygt tre minuter kvar att spela.

Isak Rosén har nu noterats för åtta poäng (3+5) på de fem inledande AHL-matcherna och är med den noteringen den poängbäste svensken i farmarligan just nu.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games