HV71 har det fortfarande tufft i SHL.

HV71:s kris total – åkte på femte raka förlusten: “Vi är inte tillräckligt bra”

Krisen förvärras i HV71.
Mot Timrå kom femte raka förlusten för SHL-jumbon – som inte har gjort mål på över tre matcher.
– Vi är inte tillräckligt bra, säger Simon Önerud till TV4.

HV71:s tunga trend i SHL fortsätter. Inför kvällens bortamatch mot Timrå hade HV förlorat fyra raka matcher och inte gjort mål på över 130 minuters spel.

Det blev nu då ännu värre då Timrå IK vann med 3-0 för att förlänga HV:s förlustsvit till fem matcher och de har inte gjort mål på drygt 190 minuters spel. Efter tränarbytet, där Tomas Montén fick sparken och Johan Lindbom har kommit, har HV71 nu förlorat med 2-0 och 3-0.

Under matchens första period blev det ganska jämnt där HV faktiskt hade de farligaste lägena att spräcka nollan men inget av lagen gjorde mål. Det mest noterbara från första perioden var att Timrå tvingades till ett målvaktsbyte efter att Jacob Johansson fick en smäll mot huvudet och Tim Juel klev i stället in mellan stolparna.

Det var därmed fortsatt 0-0 efter 20 spelade minuter.

I mittperioden kom Timrå ut starkare och fick också utdelning fem minuter in i spelet. Det var lagkaptenen Anton Lander som klev fram. Han höll sig framme framför mål och stötte in pucken efter passning från Emil Pettersson. Det var Landers första mål för säsongen och lättnaden var påtaglig för Timråkaptenen.

Filip Hållander spräckte målnollan: “Skönt”

Timrå tog över spelet efter målet och senare i perioden var det dags för en annan Timråstjärna att spräcka sin målnolla. Filip Hållander sköt ett skott som räddades av Joni Ortio men pucken flög upp i luften och landade framför Hållander igen som sköt in pucken i nät för sitt första mål efter hela tolv mållösa matcher.

– Det var skönt. Jag har haft fler lägen än jag någonsin haft innan tror jag. Det var ganska kul, som man ser på bilderna där, säger Hållander till TV4 och fortsätter:
– Vi för matchen och har mycket lägen men det gäller att göra mål också. Det är bra med en 2-0-ledning inför sista men jag tycker vi kan trycka på ännu mer och avgöra matchen.

HV71 tappade dock spelet i mittperioden och sökte efter att kliva upp till den tredje.

– Vi tappar lite fokuset här i andra, gör en del misstag och det straffar oss. Inte så bra, säger Mattias Tedenby och fortsätter:
– Det är bara att börja göra lite mål nu. Vi sätter inte våra lägen och vi skapar inte tillräckligt heller. Vi måste höja oss där inför sista.

HV71 nollade – igen: “Inte tillräckligt bra”

Timrå fortsatte trycka på i den tredje perioden och kunde också sätta 3-0 genom storstjärnan Jonathan Dahlén som kom fri mot Ortio, fintade bort målvakten och lade upp pucken i nätet.

Trots underläget blev det inte någon vidare forcering från HV71. Timrå hade i stället kontroll på spelet under slutet av matchen då HV knappt kom till några chanser alls under matchens sista tio minuter.

Det blev därmed 3-0 till Timrå där hemmalaget fick hålla nollan trots att de tvingades byta målvakt tidigt i matchen.

HV71 har nu förlorat fem raka matcher och inte gjort ett enda mål på de tre senaste matcherna.

– Vi är inte tillräckligt bra för att vinna. Vi gör det okej i första men sedan står vi på hälarna. De jobbar hårdare än oss och det blir uppförsbacke direkt. Vi slarvar, chansar och det är små detaljer som gör skillnad där ute, säger Simon Önerud till TV4.

De ligger därför fortsatt sist i SHL-tabellen. HV har också åtta nollpoängare på åtta bortamatcher den här säsongen. Eftersom Oskarshamn och Leksand vann under torsdagskvällen har HV71 nu tre poäng upp till närmsta lag och sex poäng upp till säker mark.

Timrå – HV71 3–0 (0-0,2-0,1-0)

Timrå: Anton Lander, Filip Hållander, Jonathan Dahlén.