Viktor Svedberg släpps av Lugano.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Europa

Viktor Svedberg släpps av Lugano

ANNONS

Viktor Svedberg har provspelat med Lugano sedan förra veckan. Nu meddelar den schweiziska klubben att svensken inte får något kontrakt.

Via sin hemsida meddelar Lugano att den svenske backen Viktor Svedberg, som provspelat med klubben sedan förra veckan, inte kommer att skriva något kontrakt med klubben.

Svedberg skrev på ett provspelskontrakt med klubben i måndags, förra veckan, men gjorde inga matcher med klubben under sin tid i Schweiz.

Lugano, som åkt ut i kvartsfinal tre säsonger i rad, har inlett säsongen med att ta 18 poäng på 13 matcher vilket landar klubben på en niondeplats i skrivande stund. I laget återfinns svenske backen Calle Andersson, som nu gör sin tredje säsong i klubben.

32-åringen hade fram till provspelet varit klubblös sedan hans KHL-avtal med Avangard Omsk löpte ut i våras. Förra säsongen var han en av sju svenska spelare som spelade i KHL.

Den storvuxne backen (206 centimeter) har tidigare spelat SHL-hockey med Frölunda och Linköping och har även 27 NHL-matcher med Chicago Blackhawks på sin meritlista.


TV: Tidigare SHL-målvakten gör mål i AHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games