Rögles kollaps – tappade 3-0-ledning

Rögle fick en drömstart mot Skellefteå och ledde med 3-0 efter den första perioden. Trots det blev det förlust med 6-3.
– Bra förstaperiod och sen fallerar vi totalt, säger Anton Bengtsson i TV4.

Efter 20 minuter såg det ut som att Rögle stormade mot tre nya poäng. Hemma mot Skellefteå hade skåningarna 3-0. Det efter mål av Thomas Grégoire, Rodrigo Ābols och Adam Tambellini.

Men om den första perioden var en skön historia för hemmalaget, förvandlades den andra akten till en ren mardröm.

Skellefteå kom i våg efter våg och fick också utdelning för sitt spelövertag. Anton Heikkinen gjorde tidigt 3-1, och det skulle också bli både 3-2 och 3-3. Rickard Hugg och Oscar Lindberg stod för ett varsitt mål och helt plötsligt var det kvitterat efter 40 spelade minuter.

– Svårt att säga, hockey är så ibland. Det är en rent ut sagt en förjävla dålig andraperiod. Vi har en varsin period där vi har kör över dem i första och de gör samma sak med oss i andra. Det kommer komma ner till den som vill det här mest, sade Simon Ryfors till TV4 i pausvilan.

Skotten var också till 16-5 i den andra perioden till fördel för Skellefteå mot ett paralyserat Rögle.

Överkörda i inledningen av tredje

Och i den tredje perioden förvärrades allt för hemmalaget. Jonathan Pudas gjorde säsongens första mål när han tryckte in 4-3 till Skellefteå, sex minuter in i perioden. Vid det här läget hade Rögle inte ens fått till ett skott på mål i perioden.

Det kom också 5-3 efter en rejäl uppsnurrning, där Anton Heikkinen stod för sitt andra mål i matchen.

Rögle fick dock ett guldläge att ta sig tillbaka in i matchen när Elias Salomonsson tog ett matchstraff för en crosschecking mot Rodrigo Ābols. Talangen fick upp klubban mot ansiktet på stjärnan och fick direkt åka och duscha.

Fick ett guldläge

Läget blev ännu bättre efter att Petter Granberg fick ännu en utvisning efter en situation med Dennis Everberg.

– Everberg faller enkelt där, säger Almen Bibic i TV4:s sändning.

Men målet ville inte komma. Skellefteå klarade av både fem mot tre-spelet och de efterföljande minuterna i boxplay. Något som bäddade för en ny seger för västerbottningarna.

Axel Sandin Pellikka va dock inte nöjd, utan stod för ett klassmål fram till 6-3. Supertalangen stod för ett stenhårt skott rakt upp i det första krysset och fastställde slutresultatet.

– Bra förstaperiod och sen fallerar vi totalt. Jag vet inte vad som händer om vi kommer in med någon rädsla i gruppen, säger kaptenen Anton Bengtsson.

TV: De har varit SHL:s bästa målvakter