HockeyAllsvenskan

Carl Jakobsson får succéstart i Västerås

Carl Jakobsson har fått en succéstart i sin nya klubb Västerås.
23-åringen har nämligen gjort tre mål och fyra poäng på två matcher i VIK.

Förra veckan presenterades Carl Jakobsson av Västerås IK och han presenterade sig sedan direkt för sin nya klubb genom att göra mål direkt i debuten då VIK vann med 8-3 mot AIK.

Under onsdagskvällen gör 23-åringen sin andra match i Västerås då laget ställs mot Västervik – och då har han sett till att få en rejäl succéstart i sin nya klubb.

I den första perioden inledde han med att slå en läcker passning till Adam Hofbauer som kunde slå in pucken i ett nästintill tomt mål vilket då innebar 2-0 i matchen.

Carl Jakobsson – tvåmålsskytt

Därefter såg han själv till att utöka i den andra perioden. Carl Jakobsson fick dubbla frilägen och levererade båda gångerna.

Bara tre minuter in i mittperioden kom han fri mot Västerviks målvakt Emil Zetterquist och satte 3-0.

Endast fyra minuter senare senare kom han återigen helt fri och överlista burväktaren igen för att sätta 4-0.

På sina fem första perioder i Västerås har Jakobsson alltså gjort tre mål och fyra poäng.

Västerås vann sedan matchen med 5-1.

Västerås – Västervik 5–1 (2-0,2-0,1-1)

Västerås: Carl Jakobsson 2, Konstantin Komarek, Adam Hofbauer, Jared Dmytriw.
Västervik: Phil Marinaccio.

TV: 07:ans galna succé: "Historiskt är han ganska unik"