Foto: Bildbyrån
SDHL

Petra Nieminen stängs av för smällen mot Hanna Olsson

ANNONS

Hanna Olsson lämnade isen groggy efter en tackling av Luleås Petra Nieminen. Nu står det klart att finländskan stängs av två matcher för en charging.

Det var i seriefinalen mellan Frölunda och Luleå som stjärnan Hanna Olsson åkte på en smäll av Petra Nieminen. Stjärnan gick till isen och fick ledas av rinken in till omklädningsrummet.

Under matchen blev det aldrig något straff till finländskan, men nu står det klart att hon stängs av i två matcher. Disciplinnämnden har funnit Luleåspelaren skyldig för en charging.

• Tacklingen utdelas i hög fart och från blind side på en spelare i en sårbar position 

• Tacklingen är respektlös

•  Stor skaderisk 

“Utgår från att anmälan lämnas utan bifall”

Petra Nieminen själv är väldigt kritisk till att fallet ens landade i disciplinnämnden.

– Det är en bra tackling som inte renderar någon utvisning under matchen, trots att den sker öppet för alla domare. Och det är heller inte någon tackling som brukar rendera någon påföljd i SDHL med dom regler som vi har i ligan. Att det blir en skada i den aktuella situationen är dock väldigt olyckligt och förmodligen den enda anledningen till att den här situationen uppmärksammas i efterhand. Därför utgår jag från att anmälan kan lämnas utan bifall, då det är handlingen och inte konsekvensen som skall prövas, säger hon i domen.

Varken Hanna Olsson eller Petra Nieminen är därför med i dagens matcher.


TV: Se Dahlins höfttackling

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL