Rögle vann mot SSK J20
Montage
J20 Nationell

Formstarkt Rögle tog ännu en seger

ANNONS

Rögle är svårstoppat för tillfället. När laget mötte SSK J20 hemma i Catena Arena på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-3 (3-0, 0-2, 2-1) innebär att Rögle nu har fyra segrar i följd i J20 Nationell södra herr.

– Vi rivstartar period 1 med att gå ut och sätta den forecheck vi vill utefter vår gameplan och jobbar oss fram till en 3-0 ledning inför period två, där det blir en ryckig period och släppte något enstaka friläge som Södertälje tog vara på. In på tredje perioden så spelar vi med ett fint tålamod och tror på oss själva och vi kan stänga ner matchen genom att sätta dit sista pucken i tom kasse, tyckte Rögles tränare David Axebrink, efter matchen.

SSK J20:s tränare Stefan Gråhns:

– Vi började väldigt bra de första fem minuterna, sedan efter deras 1-0 så tappar vi konceptet helt. Vi ligger under med 3-0 efter första och får jaga hela match. Vi går upp till 3-3 men så tappar vi lite i ett byte och vi hamnar i underläge igen och lyckas inte resa oss igen. Vi får hem och gå igenom den tuffa helgen och se till att vi kommer tillbaka på vinnarspåret igen.

Rögle spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Felix Nilsson och ett mål av Isac Nielsen. Efter 5.04 av perioden kunde Egor Polin och Egor Polin göra både 3-1 och 3-2 för SSK J20. 9.59 in i tredje perioden nätade SSK J20:s Sebastian Kjellen och kvitterade för SSK J20.

15.50 in i perioden slog Simon Zether till på pass av Isac Solberg och Marwin Jarbsjö och gav laget ledningen för Rögle.

Tre poäng av Marwin Jarbsjö

Laget punkterade matchen med ett 5-3-mål med 36 sekunder kvar att spela genom Marwin Jarbsjö. 5-3-målet blev matchens sista.

Rögles Marwin Jarbsjö stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Rögle nu ligger på åttonde plats i tabellen, och SSK J20 är på tredje plats.

I nästa omgång har Rögle Malmö hemma i Catena Arena, onsdag 18 oktober 19.00. SSK J20 spelar hemma mot Linköping lördag 21 oktober 16.00.

Den här artikeln handlar om: