Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Tre poäng av Jesper Bratt – New Jersey Devils föll ändå

Efter att ha gått poänglös i premiären visade Jesper Bratt framfötterna i natt. Den svenske stjärnan stod för tre poäng i nattens möte med Arizona, men det räckte inte för att New Jersey skulle dra det längsta strået.
– Det finns mycket att lära från en sådan här match, säger Bratt efter strafförlusten.

New Jersey Devils förlorade nattens hemmamatch mot Arizona Coyotes med 3–4 efter straffar. Detta efter att hemmalaget först hämtat upp ett 0–2-underläge till en 3–2-ledning för att därefter tappa till förlust – där lagets svenske stjärnforward Jesper Bratt var involverad i all offensiv verksamhet för Devils.

Bratt öppnade säsongens målkonto halvvägs genom den första perioden, då han efter en spelvändning kunde direktskjuta in 1–2-reduceringen efter att ha spelats fram av Jack Hughes. Hughes och Bratt fanns sedan med i förarbetet till Dougie Hamiltons 2–2-kvittering några minuter senare, innan Bratt själv prickade in 3–2-målet i powerplay.

Jesper Bratt: “Något vi får kolla på”

Coyotes kvitterade emellertid matchen i den tredje perioden genom Nick Schmaltz och tog sedan matchen vidare till straffar, där bortalaget drog det längsta strået.

– Det finns mycket att lära från sen sådan här match. Vår start är något som vi kan lära oss av. Det är något vi får kolla på under nästa träning. Det är något vi måste jobba på som grupp och vi måste komma ut hårdare i första perioden, säger Bratt till Devils hemsida.

Logan Cooley levererade

I Arizona fick nyförvärvet Matt Dumba bli målskytt i sin Coyotes-debut, då han stod för matchens första mål drygt sex minuter in i den första perioden.

Även uppsnackade rookieforwarden Logan Cooley levererade i sin NHL-debut. 19-åringen stod för två assist i 4–3-segern.

– Det är rätt speciellt att få ha gjort sina första poäng och ha det överstökat. Det viktigaste var att laget vann och jag har blivit välkomnad så bra av grabbarna. Att vi lyckades vinna mot det här New Jersey-laget var rätt speciellt för mig, säger Cooley till NHL.com.

Jack Hughes stod, liksom Bratt, för tre poäng i matchen och har nu skrapat ihop fem poäng (2+3) på de två inledande matcherna, vilket innebär att han i skrivande stund toppar NHL:s poängliga.

New Jersey Devils – Arizona Coyotes 3–4 e. str (0–1, 3–1, 0–1, 0–0, 0–1)
New Jersey: Jesper Bratt 2 (2), Dougie Hamilton (2).
Arizona: Matt Dumba (1), Sean Durzi (1), Nick Schmaltz (1).