KVÄLLENS ALLSVENSKA MATCHER
Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
HockeyAllsvenskan

Västerås vände chock och enorm ilska till kross: "Det är otroligt starkt"

ANNONS

Målvaktsbyte och 0–3 efter knappa nio minuter. 
Då satte den enorma ilskan igång Västerås vändning. 
– Det är otroligt starkt att vi kan vända på det, säger Erik Flood i TV4 under 8–3-vinten. 

Ett, två, tre. Efter nio minuters spel i kvällens möte mellan Västerås och AIK såg det hopplöst ut för hemmalaget. Det enda man såg ut att kunna göra var att utrycka sin enorma ilska. Både tränaren Karl Helmersson och stjärnan Konstantin Komarek skällde ut sina kollegor - och fick igång en vändning. 

– En klubba slås av i Västerås-båset. De står och skriker på varandra i båset. En klubba slogs av och landade på isen. Den ligger där i mittzon, säger kommentatorn Tobias Carlsson i TV4.
– Det är en chockstart för Västerås. Frustrerat. Man försöker få igång spelare på alla sätt och vis. Helmersson försöker göra allt i sin makt för att får spelarna att prestera bättre, fyller experten Johan Tornberg i. 

Frustrationen ledde sedan också till mål. Nyförvärvet Carl Jakobsson klev fram och startade vändningen med en styrning till 1–3. 

– När de inte har någonting så hittar de något. Carl Jakobsson touchar den lite. Viktig, viktigt mål för Västerås, säger Tornberg. 

“Alldeles för dåligt”

Men det tog inte slut där. Inom två minuter gick matchen sedan från 1–3 till både 2–3 och 3–3. 

– Alldeles för dåligt första tio. Karl skäller lite på oss och så vaknar vi till och gör tre snabba. Det är det enda positiva med denna period. Vi var inte vakna från start och behöver att folk tar tag i det, då händer sådana grejer. Vi har högt i tak så det är okej, säger Eric Engstrand i TV4.

Efter AIK:s tre första mål bytte Västerås målvakt. Till den andra gjorde bortalaget detsamma. Tobias Normann klev in, men fick inte hålla tätt länge. 45 sekunder tog det innan 3–3 även hade blivit 4–3 och kort därefter slank sedan andra skottet mot Normann igenom. Plötsligt hade 0–3 blivit 5–3. 

– Vilket spel Västerås visar upp på blålinjen. Time out från AIK, säger Tornberg i TV4. 

Med mindre än en minut kvar av andra kom också 6–3, det i numerärt underläge och genom Adam Hofbauer

– Vi kommer ut som vi avslutade första. Det är alldeles för dåligt det vi gör i början på matchen, men det är otroligt starkt att vi kan vända på det som vi har gjort, säger Västerås Erik Flood (tidigare i AIK) i TV4 inför tredje perioden. 

Avbröts - arenan utrymd

Den tredje perioden kom igång och AIK jagade reducering, men då stoppade plötsligt matchen. Pyroteknik på bortalagets läktare gjorde att brandlarmet ljöd och arenan utrymdes. 

Läs mer om avbrottet här. 

När matchen till slut var igång igen fortsatte Västerås bara mala på. Nick Hutchison stod för både 7–3 och 8–3 innan slutsignalen till slut kom.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL