Nytt bottennapp för Rögle: "De är en besvikelse"

Rögle fortsätter att ha en jobbig säsongsinledning. Under torsdagen föll laget tungt med 3-0 mot HV71 på bortaplan.

2-1, 4-1, 2-1 och 8-2. Det är facit från Rögles fyra första bortamatcher för säsongen. Fyra förluster, noll poäng och -11 i målskillnad.

Mot HV71 fortsatte den mörka trenden.

André Petersson gjorde 1-0 tidigt för HV71 och skåningarna hamnade i ett tidigt underläge. Ledningen stod sig in i den andra perioden, där bortalaget också tog tag i taktpinnen. Joni Ortio klev fram med några viktiga räddningar, och då vände spelet och Fredrik Forsberg stod för ett snyggt mål åt andra hållet istället.

Sänktes av stjärnan

Kort därefter tilldelades hemmalaget också en straff där André Petersson klev fram med sitt andra mål för kvällen. Två mål på mindre än två minuter och helt plötsligt var det godnatt för Rögle.

Innan matchen var slut hann HV71 också med 4-0 genom Mikael Seppälä. Det blev då alltså en femte raka bortaförlust, och ett nytt bottennapp på bortaplan med fyra insläppta mål. Totalt har man nu -15 i målskillnad på bortaplan.

– De är en besvikelse så här långt, konstaterar Sanny Lindström i TV4:s sändning.

TV: Framtidens Stjärnor: "Det är hål i huvudet - det val man gjort i NHL"