TV: Poäng för Connor Bedard i NHL-debuten

Den mest uppsnackade debuten på åtta år är avklarad. Connor Bedards första match i NHL slutade positivt för megatalangen. Det blev en assistpoäng - och en vinst. Chicago 4-2-besegrade Pittsburgh.

Senast en rookie hade så höga förväntningar på sig hette han Connor McDavid. Innan dess var det Sidney Crosby och Alex Ovetjkin som var fixstjärnor redan innan de debuterat i NHL. Nu är till slut den så hett efterlängtade debuten för Connor Bedard också avklarad.

Och nog blev den lyckad.

Bedard var tveklöst den som skapade flest målchanser, ofta på egen hand, för Blackhawks. Något mål blev det inte, men 18-åringen fick åtminstone med sig en assistpoäng på Ryan Donatos 2-1-reducering i slutet på den andra perioden. Ett mål som blev starten på en imponerande vändning. Blackhawks gjorde fyra raka mål och vann med 4-2.

“Jag försökte vinna - men misslyckades hårt”

Vinsten var, föga förvånande, det Bedard tog med sig från matchen. När han i ESPN fick frågan vad som var mest minnesvärt från matchen svarade han:

– Att vi vann. Helt klart. Vi har ett par killar som spelar sin första match, och det gör det ännu mer minnesvärt.
– Det här visar det “mindset” vi har i laget. Killarna vill vinna, så mycket. Vi spelade grymt idag och alla bidrog.

Bedard mötte dessutom sin idol Sidney Crosby i sin första tekning i NHL-karriären.

– Jag försökte vinna - men misslyckades hårt. Det var coolt att möta honom. Han är en barndomshjälte för mig.

Chicago vann matchen efter att målvakten Petr Mrázek storspelat och räddat 38 av 40 Pittsburghskott.

– Han är helt klart matchens första stjärna, sade ESPN:s expertkommentator Ray Ferraro under sändningen.

Det var dock Jason Dickinson, som satte det matchavgörande 3-2-målet, som utsågs till matchens bästa spelare. Dickinson, som är bror till MoDos Josh Dickinson, noterade 1+1 i vinsten.

Erik Karlsson debuterade för Pittsburgh och spelade över 26 minuter, vilket var mest av alla. Han lämnade isen poänglös och var inne på två baklängesmål.

Pittsburgh - Chicago 2-4

Pittsburgh: Bryan Rust, Sidney Crosby

Chicago: Ryan Donato, Cole Guttman, Jason Dickinson, Nick Foligno