Peter Holland.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån
Spelarövergångar

Peter Holland skriver AHL-kontrakt med Colorado Eagles

ANNONS

Peter Holland provspelade med Colorado Avalanche men fick ingen chans hos NHL-klubben. 
I stället skriver han på ett AHL-kontrakt med klubbens farmarlag, Colorado Eagles. 

I slutet av augusti skrev Peter Holland på ett provspelskontrakt med Colorado Avalanche i hopp om att kunna slå sig in i NHL-laget. 

Den tidigare Djurgårdsfloppen lyckades däremot inte spela till sig ett kontrakt med “Avs” och han släpptes från provspelet – men han blir kvar i organisationen.

Nu står det nämligen klart att Holland skriver ett AHL-kontrakt med farmarlaget Colorado Eagles och han kommer alltså att spela AHL-hockey den här säsongen. 

Även finske forwarden Joel Kiviranta skriver ett kontrakt med Avalanches farmarlag Colorado Eagles.

Peter Holland floppade i Djurgården

Peter Holland spelade i Djurgården säsongen 2021/22 men lämnade efter endast 15 matcher i SHL då han inte gjorde ett enda mål och endast noterades för sex assist. 

Kanadensaren skapade stora rubriker i hockey-Sverige 14 oktober 2021 då han kastade handskarna och började slå Luleåbacken Fredrik Styrman i huvudet med sina knytnävar. Styrman tvingades avsluta sin ishockeykarriär på grund av hjärnskakningen han fick till följd av slagen medan Holland blev avstängd i fyra matcher och fick böta 40 625 kronor.

Efter tiden i Djurgården avslutade Holland sin karriär och han spelade ingenting under säsongen 2022/23 men till den här säsongen gör han alltså comeback. Tidigare i sin karriär har forwarden spelat 266 NHL-matcher.


TV: "Det viktigaste är att hålla oss kvar i SHL"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL