William Karlsson.
Foto: Bildbyrån
NHL

William Karlsson får kaptensroll i Vegas Golden Knights

ANNONS

William Karlsson har varit en del av Vegas Golden Knights sedan lagets intåg i ligan. Nu blir svensken assisterande lagkapten i mästarlaget.
– Det är en stor ära, säger Karlsson.

Via en video på X, tidigare Twitter, meddelar Vegas Golden Knights att William Karlsson, tillsammans med Jack Eichel, kommer att vara assisterande lagkapten hos den regerande Stanley Cup-mästaren denna säsong.

Karlsson och Eichel kommer att dela på uppdraget efter att Reilly Smith, som var assisterande kapten i laget förra säsongen, lämnat klubben för spel i Pittsburgh inför denna säsong.

– När Reilly nu har lämnat behöver vi ha någon annan som har “A”:et. Det har varit mycket funderingar och jag har pratat med många om detta. I slutändan har jag kommit fram till att “Karly” och Jack ska dela på “A”:et, säger tränaren Bruce Cassidy i videoklippet.

Är klubbens meste spelare genom tiderna

Karlsson har spelat i Vegas Golden Knights sedan NHL-lagets intåg och har tillsammans med Jonathan Marchessault spelat flest matcher i klubben någonsin (432).

– Det är en stor ära. Jag är väldigt glad. Jag har varit här under en lång tid och har lite erfarenhet, säger Karlsson i ett videoklipp.

Den 30-årige centern noterades förra säsongen för 53 poäng på 82 grundseriematcher samt ytterligare 17 poäng på 22 slutspelsmatcher när Vegas gick hela vägen och vann klubbens första Stanley Cup-titel. Karlssons kontrakt, som den här säsongen betalar honom drygt 60 miljoner kronor, sträcker sig fram till sommaren 2027.


TV: William Karlssons tal under segerparaden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL