Joshua Karlsson.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
Spelarövergångar

Joshua Karlsson klar för Knoxville Ice Bears i SPHL

ANNONS

Joshua Karlsson fick chansen i SHL med Örebro i våras. 
Nu står det klart att han lämnar Lindlöven och Sverige – och testar lyckan i amerikanska Knoxville Ice Bears. 

I våras stod det klart att Joshua Karlsson värvades till Örebro från Lindlöven i Hockeyettan på Deadline Day av transferfönstret. Han fick då göra tre SHL-matcher under säsongsavslutningen. 

Till årets säsong skrev den 22-årige backen ett korttidsavtal med Lindlöven igen och han var med och spelade i lagets premiärmatch, en 6-1-vinst mot Surahammar. Men nu står det klart att värmlänningen lämnar Lindlöven återigen – och den här gången lämnar han också Sverige. 

Karlsson flyttar nämligen till den amerikanska klubben Knoxville Ice Bears som spelar i utvecklingsligan SPHL (Southern Professional Hockey League). Där är svensken med på lagets träningsläger till att börja med. 

– Karlsson är en stor back som rör sig bra för sin storlek. Han spelar med lite av en ‘edge’ och kommer göra livet surt för motståndarna som försöker ta sig in framför vårt mål. säger klubbens tränare Brent Clarke.

Joshua Karlsson – en av fem svenskar i SPHL

Han blir därmed den femte svensken i SPHL inför den kommande säsongen. I ligan återfinns även Douglas och Philip Elgstam (Huntsville Havoc), Filip Virgili (Quad City Storm) samt Buster Larsson (Birmingham Bulls). 

Joshua Karlsson är fostrad i Bofors och förutom sina tre SHL-matcher har han även gjort 27 matcher i HockeyAllsvenskan för BIK Karlskoga och AIK samt spelat juniorhockey i Linköping. I sin karriär har backen också spelat 87 matcher i Hockeyettan.


TV: "Skrämmande likt när HV åkte ur"

FAKTA

Vad är SPHL?

SPHL är en utvecklingsliga i sydöstra USA som består av tio lag. Ligan är en av flera ligor som bedöms vara i hacket under proffsligan ECHL, farmarligan till AHL som är farmarliga till NHL. 

Ligan består av tio lag: 

  • Birmingham Bulls
  • Evansville Thunderbolts
  • Fayetteville Marksmen
  • Huntsville Havoc
  • Knoxville Ice Bears
  • Macon Mayhem
  • Pensacola Ice Flyers
  • Peoria Rivermen
  • Quad City Storm
  • Roanoke Rail Yard Dawgs

Knoxville Ice Bears, klubben dit Joshua Karlsson har flyttat, är mesta mästare i SPHL (tillsammans med Pensacola Ice Flyers) med fyra mästerskapstitlar. Förra säsongen blev Roanoke Rail Yard Dawgs mästare för första gången. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM