Henrik Eriksson och Mora vann på Hovet.
HockeyAllsvenskan

Henrik Eriksson och Mora vinner mot Djurgården på Hovet: “Speciell känsla”

Henrik Eriksson har spelat över 600 matcher i Djurgården.
Under onsdagskvällen var han tillbaka på Hovet men som Moraspelare – och då var han med och gav DIF sin första förlust för säsongen då Mora vann med 4-0.
– Det är en speciell känsla såklart, säger Eriksson till TV4.

Djurgården var obesegrade inför onsdagskvällens match med tre vinster (en trepoängare och två övertidsvinster) medan Mora hade inlett svajigt med en vinst (mot Södertälje) och två förluster (mot Nybro och Brynäs).

DIF:s segersvit skulle då ta slut eftersom Mora lyckades vinna på Hovet med 4-0.

Mora inledde matchen klart bättre och kunde ta ledningen i powerplay när radarparet Ljunggren och Persson var i farten igen. Daniel Ljunggren spelade fram till Johan Persson som sköt in ledningspucken bakom DIF-målvakten Viktor Andrén

Djurgården växte sedan in i matchen men efteråt var lagkaptenen Marcus Krüger kritisk mot lagets insats.

– Vi kommer inte alls ut som vi vill. Vi vinner inte närkamper och ligger under med 1-0. Sedan kommer vi tillbaka och är lite starkare sista delen av perioden, säger Krüger till TV4.

Henrik Eriksson tillbaka på Hovet – som motståndare

Mora hade däremot ledningen efter 20 minuter och för en spelare i dalalaget var det en extra speciell match. Henrik Eriksson var nämligen tillbaka på Hovet efter att ha spelat över 600 matcher för Djurgården men den här gången var han där som motståndare. Han medgav då själv att det var en upplevelse att möta Djurgården som han har varit så förknippad med.

– Kul, det är en speciell känsla såklart. Det är fokus på jobbet som ska göras här och nu, säger “Hank the Tank” och berömmer lagets spel i första perioden:
– Vi tar tag i pucken och vågar spela framåt. Sedan klarar vi av deras press så att vi kan bita oss fast i anfallszon. Sedan tar de över ordentligt. Det gäller att hålla det tajt här.

I den andra perioden skapade Djurgården mer press men det blev en rörig match på grund av att båda lagen drog på sig mycket utvisningar. Det blev då inga fler mål utan Mora behöll sin ledning efter två perioder.

– Det är svårt just nu. Vi har några bra lägen och vi har powerplay men får inte riktigt utdelning. Det kan bli mycket bättre, säger DIF:s Wiktor Nilsson i paus.

Chad Yetman tvåmålsskytt

Djurgården fortsatte sedan jaga en kvittering men det skulle kosta. När DIF hade powerplay kunde nämligen Mora vända på spelet och med en man mindre kunde Chad Yetman komma i ett friläge och lägga in 0-2.

Mot slutet av matchen höll sig sedan Yetman framme igen. Kanadensaren kom fri mot ett öppet mål och lade in 0-3-målet vilket var spiken i kistan för matchen. Daniel Ljunggren gjorde ytterligare ett mål i tom kasse och slutresultatet blev 0-4 på Hovet.

Moras målvakt Waltteri Ignatjew räddade alla 26 skott som han fick på sig och höll nollan i MIK:s seger.

Djurgården – Mora 0–4 (0-1,0-0,0-3)