Antoine Bibeau och Branden Troock ordnade segern för AIK.
HockeyAllsvenskan

Branden Troock hattrickskytt i AIK:s jättekross mot Nybro

Nybro VIkings var obesegrade och hade inlett HockeyAllsvenskan med fyra raka vinster.
Men under onsdagskvällen åkte de in i en vägg – AIK vann med hela 6-0 i Nybro efter att Branden Troock skjutit ett hattrick och Antoine Bibeau hållit nollan.

Inför onsdagskvällens match hade Nybro Vikings fyra raka vinster, var obesegrade samt toppade HockeyAllsvenskans tabell.

Men mot AIK blev det första förlusten för nykomlingen som åkte på en rejäl smäll. Stockholmarna vann nämligen med hela 6-0 i Nybro.

Nybro fick ett tidigt övertag via ett fem minuter långt powerplay då AIK-forwarden William Ignberg Nilsson drog på sig ett matchstraff för en tackling på Jesper Mångs

Senare i första perioden fick AIK spela powerplay och då kom matchens första mål. Branden Troock hade inlett med två mål på de tre första matcherna och han fortsatte sin fina start genom att sätta 0-1.

Hattrick av Branden Troock

I den andra perioden lossnade det ännu mer för AIK då Daniel Muzito-Bagenda satte 0-2 i powerplay innan Branden Troock klev in i handlingarna igen. Först gjorde han 0-3 efter passning av radarpartnern Kristoff Kontos. Med bara en halv minut kvar av mittperioden fullbordade Troock sitt hattrick.

AIK vann pucken i offensiv zon och Troock snappade upp pucken och drog den i sidled innan han lade in en backhand högt bakom Nybromålvakten Tex Williamsson. Nyförvärvet har därmed gjort fem mål på sina fyra första matcher i AIK och han ligger därmed i delad skytteligaledning tillsammans med Björklövens Liam Dower Nilsson.

Målfesten fortsatte i slutperioden då Tom Hedberg sköt in 0-5 vilket är hans första mål i AIK-tröjan och därefter kom 0-6 via en kontring där Gerry Fitzgerald spelade över till Zion Nybeck

En annan gigant i matchen var AIK:s nye burväktare Antoine Bibeau som räddade hela 38 skott för att hålla nollan.

AIK tar därmed sin anda raka seger mot en nykomling då det blev 6-3 mot Kalmar i lördags och 6-0 mot Nybro i kväll.

Nybro – AIK 0–6 (0-1,0-3,0-2)