Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Andra starten - andra nollan för Filip Larsson: "Ruskigt imponerande"

ANNONS

Filip Larsson fick sätta sig vid sidan trots hållen nolla i SHL-debuten. 
I kväll var han tillbaka i buren - och imponerade på nytt. 
– Han inger ett kaxigt lugn där bak, säger Staffan Kronwall i TV4 under Leksands 4–0-vinst.

MoDo har inlett piggt i SHL efter uppflyttningen och bjudit på målfest flera gånger om, men när man i kväll tog emot Leksand var det mer målsnålt, åtminstone för egen del. 

Filip Larsson blev den stora förgrundsfiguren genom att hålla nollan i sitt andra raka framträdande i Leksandströjan. Något som självklart hyllades i TV-sändningen under 4–0-matchen.

– Det är ruskigt imponerande att hålla nollan i sina två första SHL-matcher. Han blir testad rejält. framförallt i andra perioden. Leksand gör inte en felfri match defensivt. Jag tycker definitivt man ska ge honom chansen och förtroendet igen, säger experten Staffan Kronwall i TV4. 

Självklart var det därmed en glad 25-åring som ställde sig vid mikrofonsen efter matchen. 

– Det är kul att få två i rad. Jag har inte funderat på det så mycket. Jag försöker bara ta det match för match, så gick det vägen också. Jag tycker inte de får till de där riktiga chanserna där de har så mycket tid. Ju längre matchen går, desto mer frustrerade blir dem och då öppnas chanserna för oss, säger Filip Larsson i TV4. 

“Hårt straffade för misstag”

Leksand vann skotten i första perioden med hela 14–4, men matchen svängde en hel del fram och tillbaka efter misstag från båda håll. 

– Jag tycker att vi har hyfsade intentioner, men spelar fast oss lite väl mycket i egen zon. De är hungriga på varje puck, säger en lite besviken David Rundblad i TV4 efter första perioden. 

I andra kom till slut målet. Carter Ashton kunde med knappa fyra minuter kvar av perioden sätta 1–0 för Leksand efter att MoDos kapten Rundblad spelat bort pucken runt egen blå. 

– Hårt straffade där MoDo för ett misstag. Ashton har haft mängder med chanser. Det är en jättefin passning av Max Véronneau, säger Kronwall i TV4. 

Matchen fortsatte att vända fram och tillbaka, men för Filip Larsson var det fortsatt noll insläppta i SHL efter då 100 minuter spelade i Leksandsmålet. 

– Jag tycker att vi har varit ganska starka i offensiv zon. Vi måste ha lite mer trafik framför mål. Offensiven kommer. Det har varit nära, säger Riley Woods som hade en ribbträff i den första perioden.

Trots ledningen var Björn Hellkvist däremot inte helt nöjd med insatsen efter 40. 

– Vi måste hitta tillbaka till det vi gjorde första 35-minutrarna. Det var ingen bra ishockey (på slutet), men på något sätt är det vi som går vinnande ur det med ett mål, säger Björn Hellkvist i TV4 inför tredje. 

Gick ifrån efter udda målet

I tredje fick Leksand sedan en gyllene möjlighet att utöka. En möjlighet man tog snabbt. En hakning av Riley Woods och “Abuse of Officials” från Erik Walli Walterholm följdes upp av ett lite udda mål. 

Lukas Vejdemo föll mot isen framför mål efter en crosschecking och styrde omedvetet in pucken till 2–0 efter att Véronneau tryckt in den på farliga ytan. 

Därefter försökte MoDo trycka på ytterligare för att till slut få hål på nollan, men mellan dem och första målet stod fortsatt Filip Larsson som hyllades stort för sin insats. 

– Det känns som att han har bra självförtroende trots att han bara spelat en match Filip Larsson. Ganska otacksamt att bara spela en match och inte få nytt förtroende efter att ha hållit nollan. Nu kommer han in igen och spelar superbra. Han inger ett kaxigt lugn där bak, säger Staffan Kronwall. 

Till slut kom också 3–0 i matchen genom Marek Hrivík, även det målet assisterades av Max Veronneau

MoDo fortsatte trycka på och tog även ut målvakten, men fick istället se 0–4 gå in i egen bur.


 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM