Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Nicklas Danielsson återvänder till Almtuna - efter 17 år

ANNONS

En lång och framgångsrik karriär inleddes i Almtuna. 
Nu står det klart att Nicklas Danielsson återvänder till moderklubben.
– Det känns roligt att han kommer hem till Almtuna där allt en gång startade för honom, säger sportchefen Tony Mårtensson på klubbens hemsida.

Almtuna plockar in en mycket välmeriterad pjäs i truppen. Efter 17 år, VM-guld och över 600 matcher i SHL återvänder nu Nicklas Danielsson till klubben.

– Det känns verkligen jätteroligt. Jag har haft mycket kontakt med Tony sen i somras och det är kul att det löste sig. Det här kommer bli mitt sista år och det känns väldigt bra att få avsluta här hemma, säger Nicklas Danielssonklubbens hemsida.

Nicklas Danielsson återvände till Djurgården under förra säsongen och fick då delvis hoppa in som back i uppställningen. Det blev ingen fortsättning i Stockholmslaget och frågan återstod om det var det sista vi fick se av profilen. Nu menar han att året gett honom mer energi till en sista utmaning. 

– Jag fick en nytändning i Djurgården. Det var väldigt roligt att spela hockey igen och det gav blodad tand att köra ett år till. Kroppen känns bra så nu ser jag fram emot att komma igång, säger Danielsson och fortsätter:
– Jag kommer in i ett ungt lag med mycket talang och min förhoppning är att kunna bidra mycket med min erfarenhet och få de andra att växa.

“Kommer att bidra med rutin och erfarenhet”

Veteranens 38 år gör att den unga snittåldern i Uppsala-lagets trupp skjuter upp, samtidigt som hans mångsidighet ger flera alternativ. 

– Han kommer att bidra med rutin och erfarenhet och genom att vara en ledare i vårt unga lag. Vi har en ganska tunn trupp så det är också bra för oss att få in en forward som också kan spela som back. Se kommer han också vara nyttig i powerplay, säger Mårtensson.


TV: Veckans Studio Oddset Hockey

Den här artikeln handlar om: