Samuel Fagemo.

Samuel Fagemo ledde Los Angeles till seger över Anaheim

Samuel Fagemo slåss om en plats i Los Angeles Kings premiärlag. I natt gjorde svensken vad han kunde för att imponera på Kings lagledning genom att stå för ett mål, en assist och utses till isens bästa spelare i 4–3-segern mot Anaheim.

Förra säsongen spelade Samuel Fagemo nio matcher i NHL med Los Angeles Kings. Denna säsong är han en av spelarna som utmanar om en plats i Kings premiärlag – och i natt gjorde han vad han kunde för att imponera på NHL-klubbens lagledning.

Fagemo utsågs till matchens första stjärna efter att han producerat ett mål och en assist när Kings besegrade Anaheim Ducks med 4–3 i San Diego.

Den svenske forwarden fanns först med i förarbetet till Alex Laferrieres 1–0-mål i den första perioden innan han i samma period själv stod för Kings 3–1-mål, där landsmannen, tillika målvakten, Erik Portillo noterades för en passningspoäng. Portillo vaktade kassen i hela matchen för Kings och räddade 27 av 30 skott i segermatchen.

Clang byttes in – och höll tätt

Halvvägs genom den andra perioden tvingades Ducks stjärnmålvakt John Gibson lämna matchen med en överkroppsskada. Gibson, som släppte in fyra mål på 15 skott, lämnade över målvaktssysslan till Calle Clang som tackade för förtroendet genom att rädda samtliga tolv skott som han ställdes inför i matchen.

Leo Carlsson kom inte till spel för Ducks i matchen.