Axel Bergkvist.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
Nyhet

Axel Bergkvist utanför laget i Färjestad: “Det är ett lagarbete”

ANNONS

Axel Bergkvist var ordinarie i Färjestad i fjol – men nu har han varit utanför laget i fyra av fem matcher den här säsongen. 
Nu svarar sportdirektör Rickard Wallin om backens situation. 
– Det finns en konkurrenssituation i vårt lag i år som vi flaggat för, både internt och externt hela tiden, säger Wallin till Värmlands Folkblad

Förra säsongen var Axel Bergkvist en given back för Färjestad då han spelade i alla 52 matcher och gjorde 18 poäng vilket var tredje bäst av lagets backar. 

Den här säsongen har det däremot varit en annan historia för backen från Dalarna. Bergkvist har nämligen bara fått spela en av fem matcher hittills – i de övriga fyra matcherna har han fått sitta på läktaren. 

Färjestad har nio backar på kontrakt men då Mikael Wikstrand är långtidsskadad finns det åtta spelklara backar – men bara sju platser i laget. Sedan säsongsstarten har Axel Bergkvist då alltså varit den åttonde backen.

 

“Förstår att de som inte spelar är besvikna”

Rickard Wallin kommenterar nu situationen kring 23-åringen. 

– Vi förstår att alla spelare vill spela. Men det finns en konkurrenssituation i vårt lag i år som vi flaggat för, både internt och externt hela tiden. Nu när det blir skarpt läge av det kommer någon vara utanför – då hoppas vi att de kan hitta sätt att använda det som bränsle för att bli ännu bättre, skapa ännu mer konkurrens så det nästa gång kan vara någon annan som hamnar utanför. Det gäller att både ha korta och långa planer, säger sportdirektören till Värmlands Folkblad.

Enligt Aftonbladet förs det diskussioner med backens agenter om situationen.

– Vi förstår att de som inte spelar är besvikna. Men det är ett lagarbete det här. Jag tror vi kommer behöva varenda spelare vi har när allt är sagt och klart, säger Rickard Wallin.

Axel Bergkvist är fostrad i Leksands IF men fick sitt stora genombrott i Mora säsongen 2021/22. Han gjorde då 41 poäng på 51 matcher och kom fyra i backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan.


TV: Veckans Studio Oddset Hockey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games