Henrik Tömmernes.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Motig start för Henrik Tömmernes: "Mycket press"

ANNONS

Efter dominanta säsonger i Schweiz har Henrik Tömmernes stora förväntningar på sig i Frölunda denna säsong. Än så länge har stjärnbacken inte nått önskvärd nivå, enligt honom själv.
– Det är klart att det är mycket press, säger han till Göteborgs-Posten.

Inför årets SHL-säsong lyftes Henrik Tömmernes, tillsammans med Linus Omark och Oscar Lindberg, fram som några av de främsta hemvändarna i ligan.

Omark stod för tre poäng i Luleås seger mot Timrå förra helgen, medan Lindberg delar på poängligaledningen med sina fem poäng på tre matcher. Tömmernes vill visa mer än vad de Frölunda-frälsta fått se hittills.

– Det är mycket åkande i SHL. Det är tajt överallt. Jag själv går i en liten trappa uppåt, men jag vill mycket mer. Jag vill visa mycket mer! För egen del gäller det att hålla det enkelt så vi sitter ihop som lag – så vi kan behålla pucken mer. Just nu är det vi som jagar och då blir det svårt, säger Tömmernes till Göteborgs-Posten.

“Klart att det är mycket press”

Henrik Tömmernes producerade 43 poäng på 52 matcher i den schweiziska mästarklubben Genève-Servette förra säsongen. Säsongen dessförinnan öste han in 58 poäng på 51 matcher, vilket var den bästa poängnoteringen för en back i ligan sedan 2009.

Den här säsongen har Frölundabacken noterats för två assist på de tre inledande matcherna och är -1 i plus/minus-statistiken.

– Det är klart att det är mycket press. Från mig själv – och utifrån. Jag vill vara med och bidra. Nu gäller det att hitta linjer i spelet där jag kan vara effektiv och hitta ytor där jag kan visa mina kvalitéer. Framför allt i powerplay måste vi lyfta avsevärt. Fler måste kliva fram och våga hålla i pucken, säger Tömmernes.

Under lördagskvällen ställs Frölunda mot Luleå i Scandinavium.


TV: Experterna väljer sina favoriter till priserna – då finns Dahlin med

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games