Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
Nyhet

Noah Östlund hyllas stort av experterna i debuten: "Ung Zetterberg"

ANNONS

Växjö kunde inte starta SHL-säsongen med en vinst, däremot fick man se starten på det som experterna beskrev som början på ett ordentligt genombrott i SHL - i 1–4-förlusten mot Färjestad. 
– Jag tycker att han visar att han kommer bli en stor spelare. Han tar mogna beslut trots att han är så ung. En väldigt bra hockeyspelare, säger Jörgen Jönsson i TV4.

Efter ett imponerade år med Djurgården tog Noah Östlund steget till de svenska mästarna, Växjö. Ett steg som tidigt i SHL-premiären och Östlunds debut i tröjan såg ut att vara helt rätt. 

Redan efter två perioder spelade fick den 19-årige centern lovorden östa över sig från experterna i TV4. 

– Han anpassar sig till varje nivå och är alltid spelbar. I den här matchen tycker jag att han är Växjös bästa spelare. Nu har det gått två perioder, men det här är en ung version av Henrik Zetterberg. Det här är en jättespännade spelare som har inlett fint och leder deras bästa kedja så här långt, säger Sanny Lindström i TV-studion. 

Ödmjuka svaret: “Försöker bara göra mitt bästa”

Östlund som fick höra dessa ord var därefter ödmjuk inför det hela. 

– Det är jättekul att höra. Jag försöker bara göra mitt bästa i varje byte, då brukar det gå bra. Jag vill vara med och bidra varje kväll och utvecklas. Jag tror Växjö är en perfekt plats att vara på, så det känns skitbra så här långt, säger han i TV4. 

Det blev inget mål i debuten för Östlund, men vid flera tillfällen var han nära mot sin tidigare lagkamrat Carl Lindbom

– Lite otur och han har tur som vanligt, det är bara att fortsätta, säger Östlund.

Även Niklas Wikegård fyllde sedan i hyllningskören. 

– Han är hockesmart, han är precis där han ska vara hela tiden, han vinner närkamper, är extremt skolad och ger inte upp en endaste puck. Jag ser att han sitter med stora öron i båset och lyssnar på de äldre. Jag håller med dig, han kan bli hur bra som helst. Han är en sådan som kommer ha en enorm utveckling den här säsongen, säger Wikegård i TV4. 

“Det är lite premiärnerver”

De regerande mästarna, Växjö inledde SHL-säsongen piggt, men fick inte utdelning. Premiärmotståndet, guldvinnarna från 2022, Färjestad höll emot och arbetade sig in i matchen. 

Till slut kunde även det hyllade nyförvärvet, David Tomasek sätta 1–0 för hemmalaget tidigt i mötet i Karlstad. 

– Vi kommer ut riktigt bra, sen får de fem mot tre och lyckas även pilla in en puck. I övrigt tycker jag man ser att det är lite premiärnerver, säger Växjös kapten Joel Persson i TV4. 

Växjös egna nyförvärv Dylan McLaughlin kvitterade i den andra perioden, men i den tredje ryckte Färjestad ifrån och säkrade premiärsegern efter mål av Jonathan Andersson och Joakim Nygård till 2–1 och 3–1. 4–1 kom sedan i tom bur.


 

Den här artikeln handlar om: