Joel Ratkovic Berndtsson.
Foto: Bildbyrån
Europa

Joel Ratkovic Berndtsson klar för spel i FPS

ANNONS

Förra säsongen spelade 19-årige Joel Ratkovic Berndtsson åtta SHL-matcher med Frölunda. Nu är den NHL-draftade forwarden klar för spel i den finska andraligaklubben FPS.

Efter att Ludwig Persson för ett par veckor sedan lånades ut från Washington Capitals till IPK står det nu klart att han får sällskap av en landsman och tidigare lagkamrat i den finska andraligan.

Via sin hemsida meddelar Mestis-klubben FPS att den 19-årige svensken Joel Ratkovic Berndtsson har skrivit på ett ettårskontrakt med den finska klubben.

– Jag är väldigt glad att komma till FPS och jag har hört bra saker om klubben. Jag ser framemot att dra igång säsongen direkt och träffa alla mina nya lagkamrater. Vi har ett yngre lag och jag tror att vi kan gå långt i slutspelet. Det ska bli kul att flytta till Forssa och Finland också, säger Ratkovic Berndtsson till sajten.

Draftades av Buffalo förra sommaren

Joel Ratkovic Berndtsson SHL-debuterade i höstas och noterades för totalt åtta matcher med Frölunda, varav fyra matcher med istid. 19-åringen spelade även fyra matcher på lån i hockeyallsvenska Östersund, men merparten av fjolårssäsongen spenderade 19-åringen i Frölundas J20-lag där han producerade 30 poäng (20+10) på 34 matcher.

Sommaren 2022 draftades forwarden av Buffalo Sabres i sjunderundan som 202:a spelare totalt.

I FPS gör Ratkovic Berndtsson landsmännen Mathias Åhman och Malte Hasselgren sällskap. De tre, tillsammans med Luwdig Persson, utgör den svenska kvartett som just nu återfinns i Mestis inför den kommande säsongen.


TV: "Sticker ut – på ett negativt sätt”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM