Josh Ho-Sang.
Foto: Bildbyrån
NHL

Garth Snow ångrar att han draftade Josh Ho-Sang: “Ett misstag”

ANNONS

Josh Ho-Sang var en stortalang som ung men fick aldrig till det i New York Islanders. 
Nu berättar Islanders tidigare GM Garth Snow att han ångrar valet av Ho-Sang i NHL-draften 2014.
– Jag visste på första dagen av träningslägret att jag hade gjort ett misstag, säger Snow till The Cam & Strick Podcast.

I NHL-draften 2014 var Josh Ho-Sang ett av de mer uppsnackade namnen då han sågs som en stortalang. Flera lag var däremot osäkra kring att drafta kanadensaren på grund av hans problem med disciplin. 

New York Islanders valde dock att chansa på honom och valde Ho-Sang som 28:e spelare i draften. Efteråt följde flera år av kontroverser kring Josh Ho-Sang och hans tid i Islanders då han öppet kritiserade klubben och sedermera också vägrade dyka upp för spel i klubbens farmarlag. Totalt spelade Ho-Sang endast 53 NHL-matcher för “Isles”. 

Det slutade med att Ho-Sang lånades ut till Sverige 2021 där han spelade för både Örebro och Linköping med blott 2+1 på nio matcher som facit. Därefter har han spelat för Torontos farmarlag samt för ryska klubben Salavat Julaev Ufa i KHL.

Islanders tidigare GM Garth Snow, som var general manager för klubben i över ett decennium, var ansvarig för att drafta Josh Ho-Sang och han berättar nu om vad som gick fel. 

– Vi tog honom sent i förstarundan men han hade topp fem-talang i draften. Det var lite av en chansning men det gick inte vägen. Det var inte så att vi hade valt honom om vi skulle välja topp tio. Jag tror vi trejdade upp lite för att chansa på honom. Talangen fanns där och vi visste om alla problem utanför isen. Ibland tror vi att vi är smartare än vad vi är och att vi kan rätta till problemen som fanns men uppenbarligen hade vi fel, säger Snow till The Cam & Strick Podcast.

“Han kom för sent på första dagen”

Enligt Garth Snow förstod han, och resten av Islanders ledning, direkt att det var ett misstag att välja Ho-Sang i draften. 

– Jag visste på första dagen av träningslägret att jag hade gjort ett misstag. Han kom sent och jag tvingade honom att springa varje trappsteg i arenan innan jag direkt skickade tillbaka honom till juniorlaget. 

Josh Ho-Sang spelade OS för Kanada 2022. Den senaste säsongen spelade han blott fem matcher för Salavat Julaev Ufa i Ryssland.


TV: Islanders hyllning till Kenny Jönsson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games