Emil Pettersson och Jonathan Dahlén.

Timrå vinner rivalmötet mot Sundsvall – så gick det i kvällens träningsmatcher

Timrå vinner rivalmötet mot Sundsvall med 5-2 efter att både Emil Pettersson och Jonathan Dahlén blivit målskyttar.
Hittills är Timrå fortsatt obesegrade – med tre raka segrar – på för säsongen.

Tidigare i augusti spelade Timrå IK en turnering i Finland och vann då både mot Ässät och Ilves med 4-1 och 6-1. Nu var det dags för Timrås tredje match på försäsongen då rivalen Sundsvall Hockey stod för motståndet i SCA-cupen.

Timrå kunde då ta en bekväm seger med 5-2 mot Hockeyettan-laget. Sundsvall chockade dock genom att ta ledningen med 1-0 i den första perioden. Precis i slutsekunderna av perioden kunde däremot Timrå kvittera till 1-1 då Emil Pettersson satte pucken.

I den andra perioden tog Timrå över mer och gjorde 2-1 genom Jonathan Dahlén och senare i perioden utökades ledningen då Panu Mieho blev målskytt. I den tredje perioden klev Emil Pettersson fram igen och satte sitt andra mål i matchen för 4-1. Magnus Pääjärvi blev sedermera också målskytt innan Sundsvall fick in en reducering i slutet av matchen.

Matchstraff efter gruff

Trots att det bara var träningsmatch så var det heta känslor mellan de båda lagen. Flera gånger var det lite gruff efter avblåsningar och efter att Oliver Johansson skjutit pucken mot mål efter en avblåsning blev det grinigt. Det hela slutade med att både Anton Falberg i Sundsvall och Jeremy Boyce i Timrå fick matchstraff.

Stjärnorna Emil Pettersson och Jonathan Dahlén stod därmed för tre av målen i 5-2-segern för Timrå. SHL-laget tar därmed sin tredje seger på försäsongen och är fortsatt obesegrade.

På fredag spelar de båda lagen igen då Timrå ställs mot Björklöven medan Sundsvall möter Mora.

Sundsvall – Timrå 2–5 (1-1,0-2,1-2)

Sundsvall: Isak Norén, Samuel Eklund.
Timrå: Emil Pettersson 2, Jonathan Dahlén, Panu Mieho, Magnus Pääjärvi.

***

I den andra träningsmatchen under onsdagskvällen möttes den allsvenska nykomlingen Kalmar HC och Hockeyettan-laget Kallinge/Ronneby.

Det blev då en tajt match som till slut slutade med seger för Kalmar med 3-2. Målskyttar för hemmalaget blev Teemu Väyrynen, Erik Norén och A.J. Vanderbeck.

Kalmar är därmed också obesegrade på försäsongen då de har tagit tre segrar på tre matcher mot Tingsryd, Tranås och KRIF.

***

Tingsryd hade förlorat tre av de fyra första matcherna på försäsongen men under onsdagskvällen kom lagets andra vinst mot Kristianstad som tvångsdegraderades till Hockeyettan tidigare i somras.

Det blev seger med 3-0 för TAIF och målen gjordes av Jonatan Harju, Emil Forslund och Maksims Semjonovs

För Kristianstad var det andra träningsmatchen för försäsongen och första förlusten. Tidigare har de vunnit med 7-1 mot Pantern.

TV: Analys av Timrå: "Ingen anledning att göra några större förändringar"