Joel Lundqvist.
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
Nyhet

Joel Lundqvist blir hockeyexpert på TV4

ANNONS

Joel Lundqvist fortsätter jobba med ishockey efter spelarkarriären. 
Han är nämligen klar som ny hockeyexpert på TV4:s SHL-sändningar. 
– Det ska bli intressant och spännande att uppleva hockeyn från den andra sidan efter en lång karriär, säger Lundqvist i ett pressmeddelande. 

I våras avslutade Joel Lundqvist sin ishockeykarriär efter 1 089 matcher i Elitserien/SHL (både grundserie och slutspel inräknat) – mer än någon annan i svenska högstaligans historia. 

Nu är han klar för ett nytt jobb. Lundqvist presenteras nämligen som ny hockeyexpert på TV4.  

– Jag är både stolt och glad över att ingå i TV4:s hockeyteam och bli en del av det laget. Det ska bli intressant och spännande att uppleva hockeyn från den andra sidan efter en lång karriär. Jag hoppas även kunna dela med mig av mina tankar kring vad både lag och spelare går igenom under säsongen som kommer, säger Joel Lundqvist i ett pressmeddelande. 

Joel Lundqvist blir tv-expert: “Stor tillgång”

Joel Lundqvist, som vann fyra SM-guld med Frölunda och tre VM-guld med Tre Kronor, kommer att ingå i TV4:s SHL-sändningar och agera studioexpert. 

– Joel Lundqvist har varit det kanske största ansiktet utåt för SHL de senaste 10 åren. Med sina ledaregenskaper och sin kvalitet som hockeyspelare har han både på och utanför planen visat högsta klass. Joel kommer bli en stor tillgång till våra hockeysändningar och vi är väldigt glada över att välkomna honom till vårt hockeygäng, säger Erik Westberg, programdirektör på TV4.


TV: ”Då ska vi börja ifrågasätta om de är rätt personer”

Den här artikeln handlar om: