Corban Knight.
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
Spelarövergångar

Corban Knight lämnar KHL – klar för SC Bern

ANNONS

Oscar Lindberg lämnade SC Bern för spel i Skellefteå den kommande säsongen. 
Nu har Bern hittat Lindbergs ersättare – de värvar OS-forwarden Corban Knight som hade högst lön i KHL den senaste säsongen. 

Efter en lång tids spekulation stod det för en månad sedan klart att Oscar Lindberg lämnar schweiziska storklubben SC Bern för spel i Skellefteå. För Bern uppstod då ett stort hål i uppställningen då Lindberg var en av lagets främsta spelare. 

Nu har klubben dock hittat hans ersättare. På sin hemsida meddelar SC Bern att de värvar den kanadensiske centern Corban Knight som närmast kommer från spel i ryska Avangard Omsk.

– Corban är en av de bästa centrarna i europeisk klubbishockey. Han har fantastiska egenskaper och gör spelarna runt honom bättre. Med honom i laget kan vi optimalt kompensera efter att Oscar Lindberg lämnat, säger sportchefen Andrew Ebbett.

Tjänade mest i KHL

Corban Knight flyttade till KHL 2019 och var efter det en av ligans bästa importer. Under sommaren 2022 skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med Avangard Omsk som gjorde honom till den bäst betalda spelaren i hela KHL. Enligt ryska sajten sport-express.ru hade han en lön på 90 miljoner rubel (cirka 10,1 miljoner kronor) den gångna säsongen. Tidigare i år bröt han dock kontraktet av “personliga skäl” och flyttar nu alltså till Schweiz. 

32-åringen spelade OS för Kanada 2022 där han stod för 2+1 på fem matcher. Under sina år i KHL gjorde han 40+ poäng under tre av fyra säsonger. Tidigare i sin karriär har Knight spelat 52 NHL-matcher för Calgary Flames, Florida Panthers och Philadelphia Flyers.


TV: Det bästa från Auston Matthews

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM