Alex Galchenyuk.
Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
NHL

Alex Galchenyuk döms till fängelsestraff för hot

ANNONS

I juli greps Alex Galchenyuk av polis till följd av en “smitolycka” där han ska ha hotat att mörda en polis samt polisens familj. 
Nu har domen kommit mot NHL-spelaren som frias från fem av sex punkter – men döms till fängelsestraff. 

Det har gått drygt en månad sedan Alex Galchenyuk fick sparken avArizona Coyotes, bara två veckor efter att ha skrivit på för klubben, då han gripits av polis i samband med en “smitolycka”. 

Vid gripandet ska Galchenyuk ha försökt smita från polisen. När han sattes i polisbilen ska han ha hotat att mörda en av poliserna samt polisens familj. Han ska ha även använt ett rasistiskt skällsord mot polisen. Enligt polisen ska smitolyckan endast ha skadat egendom och det var inga personskador. 

Frias på fem punkter – döms till fängelsestraff

Alex Galchenyuk misstänktes för sex olika brott och nu har domen mot NHL-spelaren kommit, skriver The Athletic.

Han frias från fem av brottsmisstankarna men erkänner sig skyldig till hot och döms då till 30 dagars fängelse. En av dagarna dras bort då dagen han tillbringade i häktet räknas mot straffet och 27 dagar kommer att tas bort om Galchenyuk går igenom ett rehabiliteringsprogram för alkohol och han måste även gå ett år utan att dricka alkohol för att de 27 dagarna ska försvinna från straffet. Det innebär att han endast är förpliktad till två dagar i fängelse. 

Har gått med i NHL:s hjälpprogram

Strax efter att Alex Galchenyuks kontrakt med Arizona Coyotes bröts valde forwarden att gå in i NHL:s hjälpprogram på grund av alkoholproblem. Han bad då också om ursäkt för sitt agerande

"Jag skäms över mitt beteende och jag ber om ursäkt till alla som jag har sårat. Det var hemskt och har sabbat en fantastisk ny möjlighet som jag fick av Coyotes. Jag är besviken på mig själv och jag känner mig hemsk för alla som jag har svikit. Min familj förväntar sig bättre av mig och Coyotes samt klubbens fans förtjänar bättre. De modiga poliserna som riskerar sina liv för att hålla oss säkra förtjänar bättre. Jag har svikit alla med mitt hemska och respektlösa beteende efter att ha druckit alkohol. Nu kommer jag att checka in mig själv till NHL:s hjälpprogram. Jag gör detta för att få den hjälp jag behöver och jag hoppas att aldrig göra ett liknande misstag igen", skrev Galchenyuk i ett uttalande då. 

Alex Galchenyuk saknar klubb efter att ha fått sparken från Arizona Coyotes. Efteråt ryktas KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk visa intresse för forwarden, som har både amerikanskt och ryskt medborgarskap. 

Han valdes som trea av Montréal Canadiens i NHL-draften 2012. Under sin karriär har han spelat 654 NHL-matcher för Montréal Canadiens, Arizona Coyotes, Pittsburgh Penguins, Minnesota Wild, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs och Colorado Avalanche.


TV: NHL:s starkaste målvaktsuppsättningar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games