Leksand förstärker laget.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Tatum Amy klar för Leksand

ANNONS

Leksands lagkapten Hanna Sköld är gravid och pausar karriären. Nu står det klart att Tatum Amy fyller den tomma forwardsplatsen i dalalaget.
– Vi är trygga med att det är ytterligare en bra karaktär vi får in i gruppen, säger sportchefen Alexander Bröms.

Under gårdagen meddelade Leksand att lagkaptenen Hanna Sköld sätter sin karriär på paus då hon är gravid. För att fylla luckan på forwardssidan har nu sportchefen hittat sin ersättare i Nordamerika.

Via sin hemsida meddelar klubben att Tatum Amy skrivit på ett ettårskontrakt.

– I Tatum får vi en spelskicklig forward som har många kvaliteter och som vi kommer ha stor nytta av i vinter. Vi är trygga med att det är ytterligare en bra karaktär vi får in i gruppen, säger sportchefen Alexander Bröms.

“Känns extremt professionell”

Leksand var i kontakt med Amy tidigare, men i stället valde forwarden spel i PHF-klubben Buffalo Beauts. Den nordamerikanska proffsligan köptes emellertid upp i somras och PHF-kontrakten revs, varpå Bröms kunde locka till sig 23-åringen.

–  Jag ser framemot att ställas inför nya utmaningar, skapa nya kontakter och vara en del av en organisation som känns extremt professionell. På isen hoppas jag kunna bidra med ett starkt försvarsspel kopplat till min centerroll samtidigt som jag också vill vara en ledare både på och utanför isen, säger Tatum Amy.

Förra säsongen producerade Tatum Amy poäng (7+24) på 26 matcher i den kanadensiska universitetsligan med Mount Royal University. Hon blir Leksands 13:e nyförvärv inför den kommande säsongen.


TV: HV71-talangen siktar högt

Den här artikeln handlar om: