Alex Chiasson (höger) provspelar med Boston.
Foto: Bildbyrån
NHL

Alex Chiasson skriver provspelskontrakt med Boston Bruins

ANNONS

För tredje säsongen i rad och för femte gången i karriären har Alex Chiasson skrivit på ett provspelskontrakt. Under höstens träningsläger kommer 32-åringen att slåss om en plats i Boston Bruins lagbygge.

Alex Chiasson är van att tvingas bevisa sitt värde för NHL-klubbarna.

För tredje säsongen i rad, och för femte gången i NHL-karriären, skriver nu den 32-årige forwarden ett provspelskontrakt för att säkra sin plats via träningslägret. Den här säsongen siktar Chiasson att ta en plats i Boston Bruins, efter att de under gårdagen meddelat att 32-åringen kommer att provspela om en plats i laget.

Spelat till sig avtal tre av fyra gånger

Förra säsongen provspelade Chiasson med Arizona Coyotes, vilket är den enda gången i karriären han misslyckats med att spela sig till ett kontrakt via provspel. I stället skrev han ett AHL-kontrakt med Grand Rapids Griffins innan han i mars belönades med ett NHL-kontrakt av Detroit Red Wings och avslutade säsongen med 20 matcher i NHL.

Tidigare har han även provspelat med Vancouver Canucks, Edmonton Oilers och Washington Capitals där han vid varje tillfälle spelat sig till ett kontrakt. Totalt har Chiasson samlat på sig 651 NHL-matcher och 233 poäng under sin karriär. 2018 vann han Stanley Cup med Washington.

På annat håll i ligan har även Nathan Beaulieu, som draftades i förstarundan av Montréal 2011, skrivit på ett provspelskontrakt med Carolina Hurricanes. 30-åringen spenderade den gångna säsongen i Anaheim Ducks, där han producerade fyra poäng (0+4) på 52 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games