Joel Lundqvist
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Joel Lundqvist är med i Mästarnas Mästare

ANNONS

“Kaptenernas Kapten” är med i “Mästarnas Mästare”. Joel Lundqvist är en av programmets nio deltagare.

Peter Forsberg, Jörgen Jönsson ochDanijela Rundqvist har redan plockat hem “Mästarnas Mästare”. Kanske kan Joel Lundqvist bli den fjärde hockeyspelaren att vinna den prestigefyllda programserien?

Lundqvist är åtminstone av den 16:e säsongens nio deltagare, skriver SVT i ett pressmeddelande. 41-åringen ska tävla mot utförsåkaren Anja Pärson, speedwayföraren Tony Rickardsson, fotbollsspelaren Sebastian Larsson, tävlingscyklisten Emma Johansson, brottaren Jimmy Samuelsson, äventyraren Johanna Davidsson, handbollsspelaren Johanna Ahlm och innebandyspelaren Anna Wijk. Till skillnad från de senaste säsongerna, då deltagarna varit uppdelade i två grupper, tävlar nu samtliga nio deltagare mot varande samtidigt.

Joel Lundqvist blir den 14:e hockeyspelaren

– Det är otroligt roligt att vara med och förädla ett så älskat format som Mästarnas mästare. Att alla mästarna kommer ner på en gång blir fantastiskt spännande. Också att vi hittat en plats som bjuder på tuffare och mer utmanande tävlingar än någonsin, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för Mästarnas mästare 2024.

Programmet sänds nästa vår. Joel Lundqvist blir den 14:e hockeyspelaren som ställer upp i programmet.

Med tre VM-guld, fyra SM-guld och fyra CHL-titlar är Lundqvist en av de mest meriterade hockeyspelarna i svensk historia. Han är tvåa i alla tiders matchliga i SHL:s grundserie, efter Jan Sandström, och åtta i alla tiders poängliga. Han avslutade karriären i våras, och fick avsluta den med att vara avstängd.


TV: Ifrågasätter målvaktssatsningen: “Inget stort fan”

Den här artikeln handlar om: