Emil Andrae.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Bekräftat: Emil Andrae lämnar HV71

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i HV71 för Emil Andrae.
Via sitt Instagram-konto tackar SHL-klubben för backens tid i klubben och önskar honom lycka till på sitt nya äventyr.

Emil Andraes vara eller icke vara i HV71 den kommande säsongen har varit en fråga som sportchefen Kent Norberg fått brottas med. Nu står det klart att den 21-årige backen inte blir kvar i Jönköping.

Via sitt Instagram-konto går HV71 ut och tackar Andrae för hans tid i klubben och önskar honom lycka till på sitt nya äventyr. 

21-åringen skrev i våras på ett treårigt entry level-kontrakt med Philadelhpia Flyers och avslutade säsongen med att spela totalt 13 matcher för farmarlaget Lehigh Valley Phantoms.

Tog plats i JVM:s All-Star-lag

Flyers assisterande general manager Brent Flahr har tidigare varit tydlig med att han gärna ser Andrae i Nordamerika den kommande säsongen.

– Han kommer vara med på campen, helt klart. Det finns ett alternativ att åka tillbaka till Sverige, men vi ska prata med hans representater. För mig är han rätt nära att utmana om en plats i laget på heltid. Om han behöver lite tid, grymt. Men min gissning är att (John) Tortorella kommer gilla den här spelaren. Vi får se var det tar vägen, sade Flahr till NBC i juli.

Emil Andrae draftades av Philadelphia hösten 2020. Den gångna säsongen producerade han 26 poäng (6+20) på 51 matcher för HV71. Andrae var lagkapten i det svenska JVM-landslag som förra sommaren slutade på en tredjeplats i JVM, där han producerade åtta poäng på sju matcher och tog en plats i JVM:s All-Star-lag.


TV: HV-talangen spelade med fem lag förra säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games