Nyhet

Tim Bernis osäkra framtid: "Jobbar på en lösning"

ANNONS

Tim Berni valde att inte acceptera Columbus kvalificerande erbjudande. Nu är backens framtid osäker, blir det en fortsättning i NHL – eller återkomst till Europa?
– Det skulle vara för tidigt att återvända, säger agenten Gaëtan Voisard till Blick.

Under säsongens gång slog sig Tim Berni in på Columbus blålinje. Backen startade säsongen i AHL men var i slutet av säsongen självskriven i NHL-laget. Det blev till slut 59 matcher i NHL.

Men trots att formkurvan pekar uppåt är det tveksamt om det blir någon fortsättning i ligan. Schweizaren valde att inte acceptera Blue Jackets kvalificerande erbjudande, och befinner sig nu i ett komplicerat läge. Columbus äger fortfarande rättigheterna, och 23-åringen får därför inte förhandla med någon annan klubb.

– Inget är bestämt än. Vi jobbar på en lösning och Tims fokus är att stanna i Nordamerika, säger agenten Gaëtan Voisard till Blick.

Kan bli återkomst till Europa

Tim Berni har spelat tre JVM för Schweiz, och var kapten i det sista. Det var inför den förra säsongen som backen åkte över till Nordamerika. Det blev då 72 matcher i AHL innan NHL-debuten kom den här säsongen. Sedan tidigare har han gjort 146 matcher för ZSC Lions i NL.

Om ingen av parterna ger med sig kan det nu bli aktuellt med en återkomst till Europa. 

– Det skulle lämna oss med vad vi egentligen inte vill, för det skulle vara för tidigt att återvända. Det finns många som hör sig för.


TV: Svenskarna återvänder från långtidsskador – hyllas av experterna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL