Björklöven överkörda av Vasa Sport

Det blev ingen vinst i returmötet mot Vasa Sport för Björklöven. Umeålaget föll med 4-1 efter att ha hamnat i ett 3-0-underläge efter tio minuter.

Björklöven spelade sin andra raka match för försäsongen mot det finska svensklaget Vasa Sport. I nuläget finns det nio svenskar i klubben, bland annat Jens Lööke som avslutade den förra säsongen i just Björklöven. När lagen möttes för en vecka sedan gick “Löven” iväg med segern.

Men den här gången blev det ingen seger, utan Umeålaget föll med 4-1.

Redan efter tio minuter hade målvakten för dagen, Melker Thelin, fått hämta tre puckar ur sitt nät. Svenskarna Carl Mattsson och Kalle Miketinac  stod för två av målen.

Möter SHL-lag i kommande matcher

Jesper Lindgren reducerade tidigt i den andra perioden innan Vasa utökade till 4-1 i mitten av densamma. Det var då den tidigare SHL-profilen Simon Hjalmarsson som nätade. Något mer mål föll sedan aldrig utan det blev också slutresultatet.

Den förra matchen slutade 3-2 till Björklöven efter förlängning. Björklövens försäsong fortsätter nu med matcher mot SHL-lagen Skellefteå, MoDo och Timrå.

TV: NHL:s starkaste målvaktsuppsättningar