Foto: Skärmklipp / Gefle Dagblad
HockeyAllsvenskan

Brynäs körde över Hudiksvall - med 9-1

ANNONS

Brynäs körde över HockeyEttan-laget Hudiksvall totalt. Det SHL-degraderade laget vann med hela 9-1.

Niklas Gällstedt gjorde i kväll sin första match som huvudansvarig för Brynäs herrlag - och han fick en minst sagt lyckad debutmatch. I matchen mot HockeyEttan-laget Hudiksvall vann Gällstedts gäng med hela 9-1.

Brynäs tog ledningen redan efter en minut, då lagkaptenen Johan Larsson slog till. Innan den första perioden var över hade också Tyler Kelleher, Linus Lindblom och Miks Indrasis gjort ett varsitt mål. I mittperioden fortsatte målfesten. 5-0 kom från Theo Lindstein, 6-0 från Anton Rödin - och sen slog Linus Lindblom till igen.

Men han var inte klar där.

Linus Lindblom gjorde hattrick

20-åringen, som är lillebror till de tidigare Brynässpelarna Marcus och Oskar Lindblom och blev målskytt i sin SHL-debut förra säsongen, fullbordade sitt hattrick genom att skjuta 8-0 i upptakten av den tredje perioden.

9-0 kom sedan från debutanten Miks Indrasis, som blev tvåmålsskytt. Kedjan med Indrasis, Lindblom och Larsson gjorde alltså sex av de nio Brynäsmålen. Philip Eriksén fick sedan in ett tröstmål för Hudiksvall, och reducerade till 9-1.

Brynäs möter BIK Karlskoga i nästa försäsongsmatch, om exakt en vecka.


TV: Brynäsbacken vill gå i storebrors fotspår

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL