Nyhet

Erik Thorell klar för Frölunda

ANNONS

Frölunda förstärker forwardssidan ytterligare.
Under onsdagsmorgonen meddelade klubben att Färjestadsfostrade Erik Thorell skrivit på för klubben.
– Erik är en tempostark forward som utvecklat sin offensiv de senaste fem, sex åren, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Erik Thorells kontrakt med Frölunda sträcker sig över den kommande säsongen. Svensken hade kontrakt med Sparta Prag inför den kommande säsongen, men parterna enades om att bryta avtalet.

– Jäkligt roligt och riktigt kul att Frölunda visade intresse. Det gick snabbt och vi hade ett bra snack, Frölunda har koll på mig, säger Thorell till klubbens hemsida.

31-åringen, som fått sin hockeyfostran hos SHL-konkurrenten Färjestad, kommer närmast från spel i tjeckiska Sparta Prag, där han förra säsongen producerade 23 poäng (8+15) på 42 matcher. Säsongen dessförinnan slutade han på en sjätteplats i den totala poängligan med 52 poäng (21+31) på 49 matcher.

– Erik är en tempostark forward som utvecklat sin offensiv de senaste fem, sex åren. En producerande spelare med attack, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Thorell har tidigare spelat SHL-hockey med Färjestad samt allsvensk hockey med Rögle, Karlskrona och Karlskoga innan han 2016 flyttade till finska TPS. Därefter blev det spel i HIFK, Zug och Sparta Prag innan han nu väljer att återvända till Sverige.


TV: Örebrotalangen om Kumla Hockey som talangfabrik

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games