Både Rydahl och Färjestad fick jubla igår.
Nyhet

Gustav Rydahl målskytt mot Färjestad: "Det var tur det"

Färjestad vann försäsongsturneringen i Strömstad efter en vinst mot Frölunda. Men matchens snackis var såklart Gustav Rydahl, som nätade mot sin gamla klubb.

Det har förmodligen varit lågsäsongens mest omtalade övergång. När Gustav Rydahll flyttade hem från New York Rangers organisation valde han inte det Färjestad han varit lagkapten i och vunnit SM-guld för. Publikfavoriten flyttade i stället till Frölunda.

När han igår mötte sitt gamla lag för första gången var det Färjestad som vann med 3-2 i försäsongsturneringen i Strömstad - men Gustav Rydahll blev målskytt för sitt nya lag.

– Det var tur det, säger han till Värmlands Folkblad.
– Tråkigt att förlora. Jag tycker vi har lägen för att vinna matchen, men det är bara att bita ihop.

Färjestad tog tidigt kommando över matchen genom mål av Joel Nyström. Joakim Nygård utökade sedan lagets ledning till 2-0, tidigt i den andra perioden. Mål av Rydahl och junioren Isac Born gjorde att ställningen var 2-2, men Marcus Westfält klev sedan fram och återgav FBK ledningen. Det målet blev matchens sista.

Segern i Strömstad Hockey Classic gav Färjestad 150 000 kronor.

Se SHL-lagens spelschema under försäsongen här.

*****

Timrå har fått en fin start på försäsongen. Segern mot Ässät häromdagen följdes upp av 6-1-seger mot Ilves igår. Laget tog därmed hem Tampere Cup i Tammerfors.

Elmeri Eronen och Robin Hanzl sköt ett varsitt mål i den första perioden, och tog upp Timrå i en 2-0-ledning. I den andra perioden gjorde Oliver Johansson 3-0, innan Ilves reducerade till 3-1.

I slutakten satte Jonathan Dahlén två mål och hemvändande Filip Hållander satte ett. Förstakedjan med Dahlén, Hållander och Anton Lander gjorde sju poäng i målfesten.

*****

Björklöven gjorde under lördagen sin entré under försäsongen, även de mötte ett finskt lag och även där blev det svensk seger. Det allsvenska topplaget besegrade Vasa Sport, till vardags i den finska toppligan, med 3-2. Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.

I förlängningsspelet var det Gustav Possler som klev fram och avgjorde för “Lövens” del. Joel Mustonen gjorde de två övriga målen för Björklöven.

Jens Lööke, som under slutet av fjolårssäsongen lånades ut av Vasa till Björklöven, gjorde ett av Vasas två mål.

Se de allsvenska lagens försäsongsschema här.

TV: Var ordinarie i Hockeytvåan som 16-åring