Hur skulle ett NHL-toppat Tre Kronor kunna se ut 2023?
Foto: Bildbyrån
Uffe Bodin
BODIN: Så skulle ett NHL-toppat Tre Kronor se ut 2023

Vi har inte fått se best-on-best i hockeyvärlden sedan World Cup 2016. Längtan efter en internationell turnering med de allra bästa spelarna är så pass stor att Uffe Bodin fantiserat ihop ett eget Tre Kronor – om alla de bästa NHL-spelarna var tillgängliga.

  • “Räkna aldrig ut Markström!"
  • Har aldrig spelat i Tre Kronor: “En skandal om han inte kommer med”
  • “Har alltid varit en stor beundrare – svider att inte ha honom med”
  • Inte spelat landslagshockey sedan 2013: “På tiden att han får lite uppmärksamhet”
  • “Bara att erkänna att Bäckis inte riktigt håller måttet”

Varje år i augusti brukar det komma upp retsamma minnen på mina sociala medier. Bilder och klipp från min vistelse i Toronto under World Cup 2016. Det är frustrerande eftersom det är en påminnelse om att vi inte fått se världens bästa spelare i internationella sammanhang på snart sju år. Och för att den där turneringen i Air Canada Centre (eller Scotiabank Arena som den heter i dag) var av den lite plojiga karaktären med två ihopplockade lag av överblivna spelare av olika nationaliteter (Team Europe och Team North America). Även om det bjöds på otroligt underhållande hockey – jag får fortfarande gåshud av att se bilder från matchen mellan Tre Kronor och Team North America – kändes det inte riktigt på riktigt.

Nu sitter man samtidigt här alla dessa år senare och skulle offra en njure för att få uppleva något liknande igen. Efter några rätt mediokra VM-turneringar, sett till vilka spelare som deltagit, är suget efter “best-on-best”-hockey helt olidligt stor.

När jag därför fick frågan av min gamle vän Matt Larkin på Daily Faceoff att ta ut ett NHL-toppat Tre Kronor för en fiktiv turnering var jag inte sen att tacka ja. Nu tänkte jag dela med mig av det laget här på sajten också. 25 spelare fördelat på tre målvakter, åtta backar och 14 forwards. Så här har jag resonerat:

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: