Linnea Hedin.
Foto: Bildbyrån
SDHL

SDE plockar in Linnea Hedin: "En stor tillgång"

ANNONS

Efter en säsong med Färjestad är Linnea Hedin nu tillbaka i SDHL. 
SDE meddelar att de värvat den trefaldiga SM-guldvinnaren. 
– Framförallt ser jag fram emot att njuta av varje ögonblick på och utanför planen säger Linnea Hedin på klubbens hemsida.

Hon har tre SM-guld och erfarenhet från både OS och VM med Damkronorna på sin meritlista. Nu har Linnea Hedin gjort klart med en återkomst i SDHL. Detta efter en säsong med Färjestad. 

– Jag har valt SDE eftersom jag älskar att tävla och tror att vi kommer ha ett starkt lag som kan konkurrera om platserna i övre delen av tabellen, säger hon på klubbens hemsida.

– Med hennes rutin och defensiva uppoffrande spel framför mål, tillsammans med de offensiva egenskaperna blir hon en stor tillgång i backuppsättningen, säger SDE:s sportchef Helene Åström om den 28-åriga backen.

*****

Djurgården värvar 23-årig forward

På annat håll i Stockholm har även Djurgården gjort klart med ett nytt nyförvärv. För deras del handlar det om amerikanska Anneke Linser som flyttar till Sverige efter fem år i University of Minnesota-Duluth. 

– Vi har under våren sökt en forward för att komplettera truppen, och nu när tillfället dök upp kände vi att det var läge att agera. Vi får med Anneke in en spelare som är i rätt ålder sett till vår plan och framtid. Hon har även en attityd på isen som verkligen tilltalar oss, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard på klubbens hemsida.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM