Foto: Martin Jansson & Bildbyrån (Montage)
NHL

Felix Unger Sörum skriver på för Carolina Hurricanes

ANNONS

I andra rundan, som 62:a spelaren i NHL-draften tingades Felix Unger Sörum av Carolina Hurricanes. Nu har den fortfarande 17-årige talangen skrivit på sitt första NHL-kontrakt. 
– Vi är spända på att se hur han fortsätter förbättras och utvecklas, säger Hurricanes GM Don Waddell. 

Hela tio poäng (2+8) på sju matcher i U18-VM bidrog till att Felix Unger Sörum gick som 62:a spelare i årets NHL-draft. Klubben som då tingade Leksandstalangen var Carolina Hurricanes

Nu har de även valt att skriva kontrakt med talangen. 

– Felix är en dynamisk playmaker med fantastiska offensiva instinkter. Han var en av de yngsta i draften och vi är spända på att se hur han fortsätter förbättras och utvecklas, säger Hurricanes GM Don Waddell.

Kontraktet är ett treårigt rookieavtal med en lönetaksträff på 775 000 i NHL. Vid spel i AHL skulle det vara värt 82 500 dollar per säsong.

Felix Unger Sörum var som Waddell nämner en av de yngsta i årets draft. Löftet med Leksands IF som moderklubb fyller 18 i mitten av september, men har redan testat på spel i SHL vid sju tillfällen. Detta under förra säsongen. 

Han imponerade även stort för klubbens J20 med 46 poäng (10+36) på 42 matcher innan han ledde laget i slutspelet med nio (4+5) på sju matcher, där den sjunde var i SM-finalen mot Rögle.


 

Den här artikeln handlar om: