Dragan Umicevic.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Dragan Umicevic om chanserna för en comeback: "Går sakta"

ANNONS

Ett stort frågetecken återstår fortfarande i Södertäljes trupp till kommande säsong. 
Kommer Dragan Umicevic kunna göra en comeback efter den tuffa skadeperioden? 
– När benet inte svarar på rehaben blir det mindre tid för varje dag som går, säger han till Länstidningen Södertälje.

Medan laget säkrade en femteplats och kvartsfinalspel kämpade Dragan Umicevic fortsatt med skadeproblem under den gångna säsongen. 

Nu har Södertäljes sportchefen Emil Georgsson byggt en ny trupp för att återigen utmana, men ett frågetecken kvarstår. En av de 15 forwards som är under kontrakt är Dragan Umicevic, men 38-åringens framtid är fortfarande mycket oviss. 

– Vi jobbar hårt för att bygga upp musklerna i benet. Men det går sakta, vi får inte de svar som behövs och jag är inte i närheten av att kunna spela. Det är frustrerande. Jag har sökt svar av några olika läkare men det går inte att säga något säkert. Skadan är så stor att det inte är så mycket att göra, det kommer ta tid innan det läker det har i princip blivit artros i knäet, så jag kommer ha med mig det resten av livet, säger forwarden till Länstidningen Södertälje.

Umicevic kom inte till spel en enda gång förra säsongen, mycket på grund av en tuff smäll i februari. En comeback kändes då närmare än någonsin, men det hela slutade med en ny operation. 

– Vi gasade på för att se hur knäet skulle hålla med både fys och isträning. Sedan var vi lediga under helgen och då svullnade knäet upp sjukt mycket. Då gjorde de en titthålsoperation och hittade en hel del grejer som var fel. Det var riktigt tungt, för första gången tappade jag hoppet lite måste jag säga, säger han.

“Får ta ett beslut efter det”

Kontraktet som skrev på i december 2021 gäller även över kommande säsong, men huruvida veteranen kan återvända till Södertälje - eller till hockeyn överhuvudtaget är osäkert. 

– Det har jag inget bra svar på tyvärr, jag vill verkligen lira igen. Jag är 38 år, det finns inte hur mycket tid som helst att spela på och när benet inte svarar på rehaben blir det mindre tid för varje dag som går. Så jag får sätta mig ner med klubben efter sommaren och se hur det ser ut, sedan får vi ta ett beslut efter det.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM