Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

William Wiå hyllas av Georgsson: "SHL-klubbar var på honom"

ANNONS

Under gårdagen gjorde Södertälje klart med sin 15:e forward i William Wiå.  
Nu väljer sportchefen, Emil Georgsson att hylla forwarden. 
– Så jag är övertygad om att han kommer göra jobbet vi förväntar oss av honom, säger Georgsson till LT. 

Kanske var det inte hos många som pulsen ökade under gårdagen när Södertälje presenterade sitt senaste nyförvärv, William Wiå. Men frågar man sportchefen Emil Georgsson, som tidigare haft forwarden i Västervik är det minst sagt en nyttig hockeyspelare. 

– Mitt sista år i Västervik hade vi honom, Hilmerson (Alexander) och Wigley (Mattias) i en lina som vi alltid matchade mot de andra lagens förstakedjor. Jag tror att Wiå gick plus 15 den säsongen, det visar hur bra han var då, säger Emil Georgsson till Länstidningen Södertälje.

Intresse från SHL: “Skulle kunna spela sin roll i alla lag”

Trots hans 16 poäng (5+11) i Västervik förra säsongen är det alltså hans defensiv som gör honom till en sådan eftertraktad spelare. Så pass att han även varit aktuellt för SHL så sent som i februari. 

– Han skulle kunna spela sin roll i alla lag. Att flytta över en spelare som gjort 40 poäng i ett bottenlag och förvänta sig liknande produktion i ett topplag är svårare. Men det jobb Wiå gör, med energin, det hårda jobbet, det destruktiva och spelet i boxplay är lättare att att få in i ett lag. Jag vet att det var SHL-klubbar som var på honom i februari när de ville bredda sina trupper. Så jag är övertygad om att han kommer göra jobbet vi förväntar oss av honom, säger Georgsson.

William Wiå slog sig fram i Djurgårdens juniorled och hann med 14 SHL-matcher innan han klev ner i Hockeyallsvenskan. Nu är han troligtvis den sista pjäsen i detta SSK-bygge inför kommande säsong. 

– Vi är trygga i att gå in i säsongen med det vi har. Med Dragan (Umicevic) är vi 15 forwards och har ett par juniorer som känns jätteintressanta som vi ska testa under försäsongen. Sedan finns det några spännande namn kvar på marknaden. Men det blir en ekonomisk fråga, ska vi lassa det vi har kvar på ett stort namn eller ha kyla i magen och lita på det vi har?


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM