Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Efter beskedet - tre skriver nytt kontrakt med Kalmar

ANNONS

Efter att Kristianstad i veckan fått avslag för sin överklagan har Kalmar nu påbörjat sitt allsvenska lagbygge. Först att skriva på nya kontrakt är Ottosson, Kokkola och Borg. 
– Vi är väldigt glada att dessa tre rutinerade spelarna vill följa med upp till HockeyAllsvenskan, säger assisterande sportchefen Jarkko Oikarinen på klubbens hemsida.

I torsdags släcktes det sista hoppet för Kristianstad. Klubben får ingen licens och tvångsdegraderas. Deras plats går därmed till Kalmar HC som nu får bråttom med att bygga en trupp för den näst högsta serien. 

Nu har man tagit det första steget i denna utmaning. 

Sebastian Ottosson, Tatu Kokkola och Sebastian Borg meddelas nu alla ha skrivit på nya kontrakt med klubben och följer alltså med upp i seriesystemet.

– Alla tre spelare besitter kvalitét och kompetens för att göra bra ifrån sig på den höga nivån som kommer att krävas, säger assisterande sportchefen Jarkko Oikarinen på klubbens hemsida.

Får möta förra laget - i Hockeyallsvenskan

Den 31-årige Sebastian Ottosson har tidigare gjort 36 matcher i Hockeyallsvenskan och 61 i SHL, det sistnämnda med Linköping. 

Tatu Kokkola kom till Sverige inför säsongen 2021/22 och har visat upp fin poängproduktion under sina två år i Sverige och Hockeyettan. 

Sebastian Borg blev i juni klar för en flytt till Kalmar, från Nybro, där han hade spenderat sju raka säsonger. Nu kommer han alltså att få följa med upp och möta sin tidigare klubb i Hockeyallsvenskan.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games